Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

πρωτο δημοτικο σχολειο λεχαινων

πρωτο δημοτικο σχολειο λεχαινων
Ξεκινούν οι συνομιλίες για το Σκοπιανό: Στο «τραπέζι» του Νίμιτς όνομα με τον όρο «Μακεδονία»

Με τη συνάντηση, σήμερα, Τετάρτη (17/01/2018) στη Νέα Υόρκη, του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους Ελλάδας και Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, εκκινεί επισήμως ο νέος - μετά από χρόνια αδράνειας - γύρος διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.


σουτζούκι πολίτικο

πρωτο δημοτικο σχολειο λεχαινων

Ο κ. Νίμιτς λέει ότι η πρόταση για την ονομασία που θα καταθέσει θα είναι «νέα αφ' ής στιγμής νέα είναι και η χρονική συγκυρία», επί τη βάσει, όμως, παλαιότερων ιδεών τις οποίες - όπως αφήνει να εννοηθεί στις συνεντεύξεις του τα τελευταία 24ωρα - έχει τροποποιήσει. Σε αυτήν θα υπάρχει ο όρος «Μακεδονία», καθώς αυτός ήδη συμπεριλαμβάνεται στο τωρινό όνομα της χώρας και μ’ αυτό - όπως σημειώνει - την έχει αναγνωρίσει και η Ελλάδα.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Πέραν του ονόματος/ονομάτων που θα προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς, την ελληνική πλευρά, η οποία προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με τη θέση σύνθετη ονομασία έναντι όλων και για κάθε χρήση (erga omnes), απασχολεί και το εάν ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών προτίθεται να συμπεριλάβει όλο το πακέτο στην πρότασή του ή θα υπάρξει τεμαχισμός της διαδικασίας· δηλαδή, πρώτα να συμφωνηθεί το όνομα, για να επικυρωθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο η απόφαση για την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία, και μετά να ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις για το εύρος της χρήσης καθώς και για τον προσδιορισμό της εθνικότητας και της γλώσσας.

Ταυτόχρονα με τη διαπραγμάτευση Νίμιτς θα εξελίσσεται και η παράλληλη των Κοτζιά - Ντιμιτρόφ, ούτως ώστε και να «ξεκολλάει», με παρέμβαση των δύο υπουργών Εξωτερικών, εκείνη του ΟΗΕ οποτεδήποτε ανακύπτουν προβλήματα, και, εν γένει, η διαδικασία να επιταχυνθεί.

Εάν η πρόταση που θα καταθέσει σήμερα ο κ. Νίμιτς ικανοποιεί κατ’ αρχήν τα δύο μέρη, τότε ίσως ακολουθήσει συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών - στο Νταβός, ενδεχομένως. Για την ώρα, ωστόσο, η Αθήνα επιφυλάσσεται ως προς αυτό καθώς ακόμη δεν έχει δει κινήσεις καλής θέλησης από την πλευρά των Σκοπίων, ενώ προβληματίζεται και για το πώς τα Σκόπια θα επικυρώσουν τη λύση που θα συμφωνηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



πρωτο δημοτικο σχολειο λεχαινων
ξενοδοχειο πολις πατησιων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου