Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

μαγειρευτο φαγητο κηφισια

αποστολή πηνελόπη gandhi
καρυδοπιτα σιροπιαστη με σιμιγδαλι
μαγειρευτο φαγητο κηφισια

Με το παρόν σχέδιο συγκεντρώνονται για πρώτη φορά τα ανωτέρω θέματα σε μια Απόφαση, η οποία αφορά όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η καθημερινότητα των σχολείων, στο μέτρο που όλα τα ερωτήματα βρίσκουν την απάντησή τους στην υπουργική απόφαση είτε πρόκειται για Γυμνάσια είτε για ΓΕΛ είτε για ΕΠΑΛ, καθώς και καθορίζονται διαφοροποιήσεις από τα ισχύοντα.


μαγειρευτο φαγητο κηφισια

Η δημόσια διαβούλευση λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της έκδοσης και δημοσίευσης της απόφασης θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 16η Νοεμβρίου 2017 και ώρα 15:00.


Στις διαφοροποιήσεις αυτές περιλαμβάνονται τα εξής:


Σχετικά με τη φοίτηση



- Καταργείται η διάκριση δικαιολογημένων – αδικαιολόγητων απουσιών, καθώς όλες πρέπει να είναι σε γνώση του κηδεμόνα και ορίζονται όλες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μπορεί ένας μαθητής να απουσιάσει χωρίς να προσμετρώνται οι απουσίες του.

- Καταργείται η συγκέντρωση δικαιολογητικών και προβλέπεται επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων για κάθε ημέρα απουσίας του μαθητή.

- Καθιερώνεται η ενημέρωση των γονιών/κηδεμόνων με ηλεκτρονικά μηνύματα (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή κινητό). Έτσι μια διαδικασία τυπική (αποστολή ταχυδρομικών επιστολών), που κόστιζε χρόνο και χρήμα για τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο αντίστοιχα αντικαθίσταται από μια διαδικασία ουσιαστική με στόχο τη βελτίωση της παρακολούθησης της φοίτησης των μαθητών/τριών.


Σχετικά με την οργάνωση της σχολικής ζωής


- Επειδή στόχος είναι όχι απλώς να τίθενται κανόνες, αλλά να τηρούνται και αφετέρου οι μαθητές να διαπαιδαγωγούνται στην ανάγκη θέσπισης και τήρησής τους, εισάγουμε τη συνδιαμόρφωση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του «Πλαισίου οργάνωσης της σχολικής λειτουργίας», με σκοπό να εμπλακούν οι μαθητές στη διαδικασία θέσπισης κανόνων στο πνεύμα των νόμων, να κάνουν οι ίδιοι προτάσεις και να αυτοδεσμευτούν.



μαγειρευτο φαγητο κηφισια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου