Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ψαρι πλακι κατεψυγμενο

Ο Βίνικ κατηγορείται από τις αμερικανικές Αρχές για ξέπλυμα περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων και για αυτό ο εισαγγελέας της έδρας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, είχε προτείνει την έκδοσή του στις ΗΠΑ.


ελληνας σχεδιαστης εσωρουχα

διασταυρωση αφμ και αμκα

ψαρι πλακι κατεψυγμενο

Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες.


Η περιπέτεια του "Mr Bitcoin" στην Ελλάδα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και συνελήφθη βάσει διεθνούς εντάλματος, σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής όπου παραθέριζε με την οικογένεια του.


Οι αμερικανές διωκτικές Aρχές αποδίδουν στον 38χρονο ότι διαχειριζόταν την πλατφόρμα BTC-e, μέσω της οποίας νομιμοποιήθηκαν κέρδη από παράνομες δραστηριότητες εγκληματικών ομάδων. Ως τέτοιες δραστηριότητες αναφέρονται για παράδειγμα, κυβερνοεπιθέσεις από «χάκερς» που ζητούν λύτρα, φοροδιαφυγή μέσω bitcoin κά.


Η επίμαχη πλατφόρμα (BTC-e) θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, την συσχετίζει με την δράση ύποπτων προσώπων, χάκερς, πρακτόρων, ακόμη και εκβιαστών του κυβερνοχώρου.


Πάντως, ο εκζητούμενος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τα όσα του καταλογίζουν οι αμερικανικές Aρχές και υποστηρίζει ότι θέλουν να τον δικάσουν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, συνωμοσία για διάπραξη ξεπλύματος βρόμικους χρήματος και παράνομες χρηματικές συναλλαγές προερχόμενες από αξιόποινες δραστηριότητες.





ψαρι πλακι κατεψυγμενο
ψαρι πλακι κατεψυγμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου