Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

εξοδα τελωνειου απο αμερικη

γκρι ανοιχτο νυχια
εξοδα τελωνειου απο αμερικη

Στην εν λόγω επιστολή, οι 20 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει τέλος στην συνεχιζόμενη «πολιτική περιορισμού», που «εγκλωβίζει» τους αιτούντες άσυλο στα νησιά, και να τους μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα για να έχουν κατάλληλη και αξιοπρεπή προστασία, στέγαση και πρόσβαση σε υπηρεσίες.


ο καραμανλης επιστρεφει

εξοδα τελωνειου απο αμερικη

εξοδα τελωνειου απο αμερικη

«Πολλές από τις οργανώσεις μας έχουν επανειλημμένα καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της να επιδείξουν γνήσια συλλογική δράση και να κατανείμουν δίκαια την ευθύνη απέναντι στους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες που καταφθάνουν στην Ελλάδα από το 2015 κατά τρόπο που να είναι ανθρώπινος και να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.


Τονίζεται δε, ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ και της Ελλάδας έχουν επικαλεστεί την εφαρμογή της Δήλωσης Ε. Ε. – Τουρκίας ως δικαιολογία για την πολιτική περιορισμού.


«Ωστόσο, ο εξαναγκασμός των αιτούντων άσυλο να παραμένουν υπό συνθήκες που παραβιάζουν τα δικαιώματά τους και είναι επιζήμιες για την ευημερία, την υγεία και την αξιοπρέπειά τους είναι αδικαιολόγητος. Με τον τρίτο χειμώνα προ των πυλών από τότε που άρχισαν οι μεγάλης κλίμακας αφίξεις στα νησιά και τον δεύτερο χειμώνα από την έναρξη εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, είναι προφανές ότι οι ελληνικές αρχές αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές απαιτήσεις και να προστατέψουν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο όσο αυτοί παραμένουν στα νησιά» υπογραμμίζουν οι οργανώσεις, που υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη να προστατέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, των αντρών και των παιδιών που καταφθάνουν στα νησιά.


4263785Πηγή: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)


«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο βάζοντας ένα τέλος στην ισχύουσα πολιτική περιορισμού και μεταφέροντας τους αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική χώρα ώστε να μπορούν να τους παρασχεθούν κατάλληλα καταλύματα, υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών τους και πρόσβαση σε δίκαιες και αποτελεσματικές διαδικασίες χορήγησης ασύλου» αναφέρουν οι ενώσεις.


Την ίδια ώρα, οι οργανώσεις χαιρετίζουν την πρόσφατη ανακοίνωση ότι 2.000 αιτούντες άσυλο θα μετακινηθούν από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη στην ηπειρωτική χώρα, τις προσεχείς εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου