Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

μπριγιαν τι ειναι

νεος χιονιας τον μαρτιο

Στο Μαξίμου μοιάζουν να μην ανησυχούν ιδιαίτερα για τη συνέντευξη Βαρουφάκη. Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ δεν είναι πειστικός αναφορικά με όσα «αποκαλύπτει», μετά από δύο και πλέον χρόνια. «Αν κάτι κάνει ζημιά στον πρωθυπουργό είναι ότι είχε επιλέξει αυτόν τον άνθρωπο σε ένα καίριο πόστο. Όλα τα άλλα είναι άνευ αξίας», είπε κυβερνητικός αξιωματούχος, Εν αντιθέσει, όμως, με τον Γιάννη Βαρουφάκη, φαίνεται ότι οι κινήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου έχουν μεγάλη πολιτική βαρύτητα και αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή – τουλάχιστον από όσους ξέρουν να «διαβάζουν» σε βάθος τις πολιτικές εξελίξεις.


χριστουγεννιατικο γευμα στην αθηνα

μπριγιαν τι ειναι

μπριγιαν τι ειναι

«Όλα καλά»


Επισήμως, τόσο το Μαξίμου όσο και το περιβάλλον του Ευκλείδη Τσακαλώτου διαψεύδουν ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους. «Όλα καλά», είναι το επαναλαμβανόμενο μότο των δηλώσεων. Όμως συχνά - πυκνά ο μεν Τσακαλώτος κρατάει σαφείς αποστάσεις από την επίσημη κυβερνητική γραμμή, ενώ, επίσης συχνά γράφεται ότι το Μαξίμου είναι δυσαρεστημένο με τον υπουργό, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί.


Οι διαφοροποιήσεις Τσακαλώτου δεν αφορούν βέβαια το Μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών συνδιαμορφώνουν τη διαπραγματευτική τακτική, ενώ συμπίπτουν απολύτως στην ανάγκη πιστής εφαρμογής των ελληνικών δεσμεύσεων με στόχο την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Οι διαφοροποιήσεις Τσακαλώτου φαίνεται ότι έχουν να κάνουνε με θέματα πολιτικού σχεδιασμού, οργανωτικού συντονισμού και στυλ άσκησης της εξουσίας. Υπό μια έννοια πρόκειται για «δευτερεύοντα» θέματα. Υπό μια άλλη, όμως, αφορούν απευθείας τον πρωθυπουργό.


Διπλή παρέμβαση



μπριγιαν τι ειναι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου