Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ειμες ποντιοι στιχοι

ειμες ποντιοι στιχοι

Το θέμα της εφαρμογής του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, τη βοήθεια που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και της Εφαρμογής των αποφάσεων για Μετεγκατάσταση από τα άλλα Κράτη Μέλη έθεσε με γραπτή του ερώτηση ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.


χειλη με βεντουζα

ειμες ποντιοι στιχοι

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ανδρουλάκης, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο κύμα μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και την συνεπαγόμενη οριακή κατάσταση που έχει φτάσει η νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, απηύθυνε ερώτηση αναφορικά τα επιπλέον μέτρα που σκοπεύει να πάρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσει την Ελλάδα. Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «το μέτρο της μετεγκατάστασης δεν εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των χωρών και ότι από αυτό εξαιρούνται πολλές εθνικότητες», την ίδια στιγμή που « ο κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙΙ» αποδείχθηκε αναποτελεσματικός κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης».


Στην απάντηση που υπογράφει ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφορικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, υπογραμμίζει πως «αν και η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο από την πρώτη σύσταση της Επιτροπής που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016, χρειάζεται, να γίνουν περισσότερα».


Σχετικά με την βοήθεια που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Έλληνας Επίτροπος τονίζει πως η χρηματοδοτική στήριξη ξεπερνά τα 845 εκατ. Ευρώ καθώς «επιπλέον των κονδυλίων ύψους άνω των 500 εκατ. EUR που διατίθενται στην Ελλάδα για τα εθνικά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020, έχουν διατεθεί ακόμη 345 εκατ. EUR περίπου για βοήθεια έκτακτης ανάγκης».



ειμες ποντιοι στιχοι
μουσειο μπενακη βυζαντινεσ εικονεσ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου