Τρίτη 23 Απριλίου 2019

καραβάν σεράι ταινία

καραβάν σεράι ταινία
καραβάν σεράι ταινία
καραβάν σεράι ταινία

Ένας από αυτούς θα ήταν ο Ιταλός Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Όμως, η Ιταλία, με τον Ντράγκι στην ΕΚΤ, τον Ταγιάνι στην Ευρωβουλή και τη Μογκερίνι επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις για ακόμη ένα ηγετικό πόστο στην ΕΕ.


σιδνευ χαρτης

αλεξ τσιοτινης

Μία άλλη πιθανή υποψηφιότητα είναι αυτή του Σλοβάκου υπουργού Πέτερ Κάζιμιρ, ο οποίος παρόλο που δηλώνει σοσιαλιστής, συνήθως συντάσσεται με τον Β. Σόιμπλε.


Με αυτά τα δεδομένα, πολλοί στη νότια Ευρώπη ενδέχεται να αναρωτηθούν αν τελικά είναι προτιμότερο να έχουν έναν συντηρητικό νοτιοευρωπαίο στην προεδρία του Eurogroup, αντί ενός κεντροαριστερού βορειοευρωπαίου. Σε αυτήν την περίπτωση, η υποψηφιότητα του Ισπανού Λουίς ντε Γκίντος δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, προς μεγάλη χαρά της Μερκελ που τον έχει υποστηρίξει δημοσίως.


Οι συζητήσεις επί του θέματος θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες στις Βρυξέλλες, ενώ οι όποιες αποφάσεις μάλλον θα υιοθετηθούν μετά τις γαλλικές εκλογές, η έκβαση των οποίων θα ειναι καθοριστικής σημασίας.


Το ενδεχόμενο να ζητήσει η Γαλλία την προεδρία της Ευρωζώνης δεν θα πρεπει να αποκλειστεί, κυρίως, αν δεν κερδίσουν οι δυνάμεις της Δεξιάς. Ούτε, άλλωστε, και η υπόθεση να στηρίξει η νέα γαλλική κυβέρνηση εκ νέου τον Γ. Ντάισελμπλουμ για μία θητεία δυόμισι ετών, που αυτήν τη φορά θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης.


Οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ προσκείμενου στη Σοσιαλδημοκρατία, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τελευταία - και ίσως σημαντικότερη - αυτή του τέως πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι, ο οποίος ζήτησε από τον Ολλανδό υπουργό - όπως άλλωστε και ο αντίπαλος του Μπέπε Γκρίλο - να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup.


Διακριτικές αποστάσεις απο τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ έλαβε και η επίτροπος Μαργκερίτα Βεστάγκερ, σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ενώ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ανέφεραν πως ο Ντάισελμπλουμ, πλέον, δεν τους εκπροσωπεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου