Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

νεκροι φοιτητες κρητη

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου είναι ευκαιρία για τολμηρά βήματα προς τα εμπρός ενώ υπογράμμισε ότι είναι πλέον σημαντικότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία – που βρίσκονται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων - να αναπτύξουν τη διμερή διάσταση του διαλόγου και των σχέσεών τους.


ζίου ζίτσου σχολές

Ερωτηθείς για τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 2000 και την αμοιβαία υποστήριξη που επέδειξαν οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας οι δύο χώρες οικοδόμησαν τις σχέσεις τους γύρω από την ενταξιακή διαδικασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την σταδιακή ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας.


«Το 2010 αναβαθμίσαμε τις σχέσεις μας στη βάση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και το 2015-2016 στη βάση της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης» τόνισε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Σήμερα, διερχόμαστε μια περίοδο με σημαντικές προκλήσεις τόσο στην ευρύτερη περιοχή μας όσο και στην Ευρώπη, που σχετίζονται με την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, τη μετανάστευση και την οικονομία. Η Ελλάδα και η Τουρκία, ευρισκόμενες στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, χρειάζεται να είναι σε θέση να τόσο να αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις όσο και να αξιοποιούν τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικότερο από ποτέ να αναπτύξουμε τη διμερή διάσταση του διαλόγου και των σχέσεών μας».


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης τους δύο τρόπους με τους οποίους θα καταστεί αυτό εφικτό.


4130081
Πηγή: EUROKINISSI


«Πρώτον, οφείλουμε να αναπτύξουμε τη θετική μας ατζέντα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, στην οικονομία και τις επαφές μεταξύ των λαών μας. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση, καθώς και το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται όσο πιο αποτελεσματικά είναι δυνατόν. Ταυτόχρονα έχουμε μπροστά μας μια σειρά από σημαντικά έργα στους τομείς των μεταφορικών δικτύων, της ενέργειας, του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού. Ο αγωγός TAP-TANAP προχωράει γρήγορα και άλλα έργα φυσικού αερίου βρίσκονται υπό συζήτηση. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, να επανεκκινήσουμε τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης, και να εργαστούμε πάνω σε μελλοντικά έργα μεταφορών και διασύνδεσης» είπε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: «Την ίδια στιγμή, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις μας αναπτύσσονται βασιζόμενες σε στερεά θεμέλια αμοιβαίου σεβασμού και στο διεθνές δίκαιο με πλήρη σεβασμό της Συνθήκες της Λωζάννης. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι θάλασσες ειρήνης και διαλόγου, και όχι έντασης ή αντιπαράθεσης. Σε ό, τι αφορά στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και στις εμπλοκές αεροσκαφών, τα τελευταία χρόνια υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης Με κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρά ατυχήματα. Είναι αναγκαίο να αναζωογονήσουμε τις συζητήσεις μας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τις Διερευνητικές Επαφές».


Έστειλε δε, μήνυμα υποστήριξης της επανέναρξης των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.


«Αυτές οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν όταν οι δύο κοινότητες είναι έτοιμες και καλά προετοιμασμένες, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.



νεκροι φοιτητες κρητη
νεκροι φοιτητες κρητη
νεκροι φοιτητες κρητη
ο θεος ποταμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου