Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

τιναζω την μπανκα

apple tv σειρες
τιναζω την μπανκα
τιναζω την μπανκα

«Η Ελλάδα χρειάζεται επενδυτικό, όχι φορολογικό σοκ» σημείωσε η κα Σπυράκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


μουσειο φαρμακολογιας

«Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, και για αλλαγή πολιτικής χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης (…) η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές χθες» τόνισε.


Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, με αυτή την κυβέρνηση και τις επιλογές της όσα έχουν υπογράφει και δεσμεύουν τη χώρα την επομένη πενταετία τα πράγματα θα είναι δύσκολα.


«Χρειάζεται ανάπτυξη και δουλειές» είπε διευκρινίζοντας ότι:



Δε λέμε στον παππού ότι αύριο το πρωί θα του δώσoυμε 100 ευρώ, αλλά ότι θα βρούμε δουλειά στο εγγόνι με μέτρα όπως μείωση φορολογίας και με διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος. Χρειαζόμαστε συνταγή κανονικότητας όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χρειάζεται να μην ποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα. Δεν έχουμε καλάθι με δώρα, αλλά σοβαρό συγκρατημένο σχέδιο.



Η εκπρόσωπος της ΝΔ αποσαφήνισε ότι για τη σταθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να απομακρυνθεί η αβεβαιότητα από το τραπέζι, τη στιγμή που η κυβέρνηση θεσμοθετεί απλή αναλογική, ακόμα και στους δήμους, προκαλώντας αβεβαιότητα και φέρνοντας το χάος.


Τέλος η κα Σπυράκη κατήγγειλε την πρόσληψη μόνιμων υψηλόβαθμων στελεχών του δημοσίου για τον έλεγχο του κράτους μετά τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Δεν αναγνωρίζουμε τη διαδικασία. Δεν θα βάλουμε συνταξιούχους και τους πολίτες να πληρώνουν ένα σπάταλο κράτος» επισήμανε.




τιναζω την μπανκα

τσαμπιονς λιγκ 2015 τελικος

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς επισημαίνει ότι «Αριστερά χωρίς ελευθερία και δικαιώματα, ή φιλελευθερισμός χωρίς μείωση των ανισοτήτων, είναι έννοιες ανάπηρες και πολιτικά ατελέσφορες».


σουπερ αγριογουρουνο στη γαστρα

τσαμπιονς λιγκ 2015 τελικος

τσαμπιονς λιγκ 2015 τελικος

Επίσης υπογραμμίζει τα θετικά επιτεύγματα σε υγεία, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό της χώρας του ΠΑΣΟΚ που δεν αναιρούνται, όμως σημειώνει «και τα λάθη στη διαμόρφωση του κράτους και τη λειτουργία των θεσμών δεν διαγράφονται».


Στο αν θα παραιτηθεί από δήμαρχος στη περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, ο κ. Καμίνης δηλώνει ότι τα αρχηγικά κόμματα στην εποχή των δικτύων αποτελούν παραφωνία. «Ως επικεφαλής, θα λειτουργήσω συλλογικά και θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα συνδυασμού διοίκησης και των δύο, Δήμου και νέου φορέα» αναφέρει.


Για τον χαρακτήρα του νέου φορέα τονίζει ότι μακροπρόθεσμα θα συγκροτηθεί σε ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα, «όπως παντού στην Ευρώπη». «Ο χρόνος και οι τρόποι μετάβασης θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου. Στις δημοκρατίες, τα κόμματα δεν καταργούνται με διατάγματα», υπογραμμίζει.



τσαμπιονς λιγκ 2015 τελικος
ποσα χιλιομετρα ειναι ο γυρος της πελοποννησου

μυγακια παιχνιδι

μυγακια παιχνιδι

Η Ρωσία ανέστειλε προσωρινά όλες τις επανδρωμένες πτήσεις μετά το ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, αμέσως μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου Σογιούζ που θα μετέφερε έναν Ρώσο και έναν Αμερικανό αστροναύτη στον ISS.


σχολη οδηγων τιμη

«Υπάρχουν αρκετά αποθέματα στον ISS (σ. σ. καύσιμα, οξυγόνο, νερό και τρόφιμα). Εκτιμούμε ότι επαρκούν για μισό χρόνο, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο Σολοβιόφ.


Οι τρεις αστροναύτες που βρίσκονται αυτήν την περίοδο στον ISS, ένας Γερμανός, ένας Ρώσος και ένας Αμερικανός, είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν στη Γη τον Δεκέμβριο. Είναι όμως πιθανό να αναγκαστούν να παραμείνουν εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν δεν ξεκινήσουν ξανά σύντομα οι εκτοξεύσεις των Σογιούζ.


Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να προχωρήσει κανονικά με την επόμενη επανδρωμένη πτήση, τον Δεκέμβριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα συμπεράσματα της επιτροπής που ερευνά το ατύχημα της περασμένης Πέμπτης. Το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο μια μη κατονομαζόμενη πηγή, μετέδωσε το Σάββατο ότι η πτήση αυτή θα μπορούσε να γίνει συντομότερα, στις 28 Νοεμβρίου.




μυγακια παιχνιδι
μυγακια παιχνιδι
πραγματα στα αγγλικα

φυλαχτα με ημιπολυτιμους λιθους

φυλαχτα με ημιπολυτιμους λιθους

«Πλήγμα για το κράτος δικαίου, το θεσμό του ασύλου και τα ανθρώπινα δικαιώματα» χαρακτηρίστηκε η απόφαση για την κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού, κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων, την οποία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η δικηγόρος και μέλος της Νομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, Ελένη Κουτσουράκη, αφού περιέγραψε την στιγμή που ο Τούρκος στρατιωτικός συνελήφθη, χθες, επισήμανε ότι «η αναγνώριση του καθεστώτος του πρόσφυγα είναι μία πράξη δηλωτική κι όχι συστατική και ότι χθες δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα, όχι μόνο ο θεσμός του ασύλου, αλλά το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ωστόσο η δικαιοσύνη για ακόμη μία φορά σε αυτή την υπόθεση θα προσπαθήσει να το θεραπεύσει».


παγωτο μπανανα φυστικοβουτυρο γιαουρτι

φυλαχτα με ημιπολυτιμους λιθους




φυλαχτα με ημιπολυτιμους λιθους
αποσπασματα απο σαιξπηρ

μαθηματικα κατευθυνσης β λυκειου δυσκολες ασκησεις

μαθηματικα κατευθυνσης β λυκειου δυσκολες ασκησεις

Μάλιστα, η ανακοίνωση βάζει στο «στόχαστρο» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι σε περίπτωση που θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια να ζητήσει «άμεσα συνάντηση από τον πρωθυπουργό».


Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού



Η σημερινή πρωτοφανής αθλιότητα του iefimerida, με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA, να δημοσιοποιήσει δήθεν πληροφορίες για την διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο.


Αν ο κος Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό.


Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ.


Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας.


Όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που η ίδια θεσμοθέτησε.



Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και η δήλωση του προέδρου της Βουλής, που υπογραμμίζει ότι είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται μια δημοκρατική διαδικασία ελέγχου-γνωστοποίησης των απόρρητων κονδυλίων στη Βουλή και διαμηνύει ότι «δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει».


Ολόκληρη η ανακοίνωση



«Προκαλεί αγανάκτηση η διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ αλλά ταυτόχρονα εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τον στόχο και τις επιδιώξεις όσων πολιτικών προσώπων και ηλεκτρονικών Μέσων δίνουν και αναπαράγουν αυτές τις “ειδήσεις”.


Για πρώτη φορά μια δημοκρατική διαδικασία ελέγχου - γνωστοποίησης των απορρήτων κονδυλίων στη Βουλή, μεσώ της αυστηρής τήρησης του Νόμου που ψηφίστηκε το 2017, εφαρμόζεται, σε αντίθεση με το παρελθόν.


Είναι σαφές πως σε ό, τι μας αφορά, δια του θεσμικού μας ρόλου, η διαδικασία δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά τον προφανή εκνευρισμό όσων πιθανώς θέλουν να επιστρέψουμε στην, για δεκαετίες και επί των ημερών των παρατάξεών τους, πλήρη απόκρυψη, κατασπατάληση και αδιαφανή διάθεση αυτών των κονδυλίων».





μαθηματικα κατευθυνσης β λυκειου δυσκολες ασκησεις
μαθηματικα κατευθυνσης β λυκειου δυσκολες ασκησεις
εμπειρικες ερευνες στην περιβαλλοντικη εκπαιδευση
ραξεβσκι ανοιξη καλοκαιρι 2016

how much is p(μ-2σ≤χ≤μ)

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι «είναι φανερό από πολλούς έγκριτους δημοσιολογούντες ότι έχει καταρρεύσει το τεχνητό "αντι-ΣΥΡΙΖΑ τείχος" που είχε γίνει προσπάθεια να οικοδομηθεί με μια δήθεν υγειονομική ζώνη, που ήταν και είναι η στρατηγική της Δεξιάς για προσέλκυση προσωπικοτήτων και πολιτών της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατικής παράδοσης».


μελίσσια νύχια

ελλαδα γεωγραφικο πλατος

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει ιστορική και θετική για τη χώρα τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όποιος λέει όχι σε αυτή τη συμφωνία είναι προφανές ότι επιλέγει και την παραπέρα ακινησία».


Ο κ. Βούτσης δηλώνει προβληματισμένος για το κλίμα οξύτητας στις τελευταίες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν φοβάται ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να κυριαρχήσει, «γιατί, όσοι "σηκώνουν σκόνη" με ύβρεις και χυδαιότητες που φτάνουν μέχρι τα "προδότες" και "μειοδότες", μένουν γυμνοί από επιχειρήματα».


Τέλος, κάνει λόγο για «απολύτως συνειδητή μετατόπιση–ομηρία σε ακροδεξιά ρητορική της ηγεσίας της ΝΔ», που ωστόσο «γονιμοποιεί τις διεργασίες για τη διαμόρφωση προοδευτικού πόλου».



how much is p(μ-2σ≤χ≤μ)
how much is p(μ-2σ≤χ≤μ)
how much is p(μ-2σ≤χ≤μ)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

βιβλιο χαμενες αγαπες

συμπαγης συνωνυμα
νομοθεσια περι μελισσων
βιβλιο χαμενες αγαπες

Ο Ερβέ Φαλσιανί, πληροφορικός ηλικίας 46 ετών σήμερα, είχε δημοσιοποιήσει το 2009 εμπιστευτικά τραπεζικά έγγραφα τα οποία είχε αφαιρέσει από την τράπεζα HSBC στη Γενεύη, όπου εργαζόταν, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη μυστικών λογαριασμών πελατών που φοροδιέφευγαν σε μεγάλη κλίμακα.


βιβλιο χαμενες αγαπες

Η ενέργεια αυτή του κόστισε μια καταδίκη το 2015 σε φυλάκιση πέντε ετών για οικονομική κατασκοπεία από το ελβετικό ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο.


Η Ισπανία είχε ήδη αρνηθεί να τον εκδώσει στην Ελβετία το 2013, έπειτα από προφυλάκιση πολλών μηνών, αλλά η Ελβετία είχε εκδώσει νέο διεθνές ένταλμα σύλληψης μετά την καταδίκη του.


Στην απόφαση, που έλαβε χθες, το ίδιο δικαστήριο που είχε αρνηθεί τότε την έκδοσή του, αποφάσισε να «αρνηθεί το νέο αίτημα έκδοσης, καθώς το θέμα έχει ήδη κριθεί».


Οι δικαστές εκτιμούν επίσης πως η οικονομική κατασκοπεία για την οποία καταδικάστηκε ο Ερβέ Φαλσιανί στην Ελβετία δεν υφίσταται στον ισπανικό ποινικό κώδικα.



«Η μοναδική αποκάλυψη στην οποία προέβη» ο Ερβέ Φαλσιανί συνίσταται στη «μετάδοση πληροφοριών στις οικονομικές αρχές πληροφοριών, στη δημοσιονομική διοίκηση διαφόρων κρατών και στις δικαστικές αρχές που ξεκίνησαν διαδικασίες», γράφουν οι δικαστές.




βιβλιο χαμενες αγαπες

εικονες νοεμβριος

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του στο 2ο Περιφερειακό Αναπαραγωγικό Συνέδριο, στη Λαμία, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε όλους τους δημάρχους που συμμετείχαν, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.


εικονες νοεμβριος

εικονες νοεμβριος

ΤΣΙΠΡΑΣ 1


Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας, τόνισε: «θέλω να διαβεβαιώσω όλους και τον περιφερειάρχη, ότι ο αντίλογος είναι βασικό στοιχείο της δημοκρατίας μας και βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στη στοιχειώδη συνεργασία και συνεννόηση».


Ανέφερε ότι οι εργασίες του 2ου Περιφερειακού συνεδρίου επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ο διάλογος, η επικοινωνία, ο κοινός σχεδιασμός με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, τους παραγωγικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.


Έκανε λόγο για ειλικρινή συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια, τις τελευταίες δύο ημέρες.


«Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση, τοπικό, κλαδικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Όχι συμφωνία, συνεννόηση», τόνισε. «Αρκεί», πρόσθεσε, «να κατανοήσουμε ότι η ανάπτυξη, το αναπτυξιακό σχέδιο σε όλες του τις πλευρές, οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί, δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις και επικοινωνιακές αντιμετωπίσεις».


ΤΣΙΠΡΑΣ 2


Σε συνεννόηση με Ε. Ε για ΕΣΠΑ


Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση είναι σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεκδικεί, σε συμμαχία και με άλλες χώρες, να διευρυνθούν με γεωγραφικούς και κοινωνικούς δείκτες τα κριτήρια με τα οποία κατανέμονται οι πόροι του ΕΣΠΑ. «Και να ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις της κρίσης, που για κάποιες χώρες όπως η δική μας, ήταν δυσανάλογα βαριές».


Σημείωσε ότι ωστόσο ήδη έχει κινητοποιήσει η κυβέρνηση όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, μαζί με πολύτιμους εθνικούς πόρους «για να στηρίξουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».


Ανέφερε συγκεκριμένα τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σχετικά με τις πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες της Περιφέρειας:


- Πρώτον, ενισχύουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσθέτοντας εθνικά χρήματα. Συγκεκριμένα: Αυξήσαμε τα διαθέσιμα κονδύλια του Περιφερειακού Προγράμματος κατά 44 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και του Περιβάλλοντος. Ενώ έχουμε βρει τα εργαλεία που απαιτούνται ώστε η συνολική χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος να φτάσει τελικά τα 300 εκατομμύρια, από 190 που ήταν αρχικά.


- Δεύτερον, πέρα από το ΕΣΠΑ, αυξήσαμε σημαντικά την χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.


ΤΣΙΠΡΑΣ 4


Συγκεκριμένα:


- Για το 2015 από 8,5 εκατ. ευρώ πήγαμε στα 30,5 εκατ. ευρώ.
Και εντάχθηκαν 65 νέα έργα με προϋπολογισμό περίπου 26 εκατ. ευρώ.


- Αντίστοιχα, το 2016 από 9,5 εκατ. ευρώ αρχικά, δόθηκαν τελικά περίπου 33,5 εκατ. ευρώ.


- Παράλληλα εντάχθηκαν 70 νέα έργα με προϋπολογισμό περίπου 42 εκατ. ευρώ.


- Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για το 2017, όπου από τα 11,4 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσαν στην Στερεά, έχουν ήδη ενταχθεί 32 νέα έργα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 23,5 εκατ. ευρώ.


Συνολικά, λοιπόν, τόνισε ο κ. Τσίπρας, την τριετία 2015-2017 κατευθύνθηκαν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ποσό υπερτριπλάσιο από τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε περίπου 30 εκατ. ευρώ.


Υπογράμμισε ότι οι παραπάνω παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων και η αύξηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ της Στερεάς Ελλάδας, σε συνδυασμό με τις ενισχύσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Περιφέρεια Στερεάς, το οποίο συνδιαμορφώνει η κυβέρνηση με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς.


Προβλήματα στην Περιφέρεια


Επίσης, τόνισε ότι «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι μια περιφέρεια με μεγάλες και πολύμορφες αναπτυξιακές δυνατότητες. Παράλληλα όμως αντιμετωπίζει σοβαρά παραγωγικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Επεσήμανε ότι τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής, που για χρόνια επέτρεψε την ασύδοτη παραβίαση της νομοθεσίας και την σωρευτική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Αναφέρθηκε στην πολυετή άναρχη και ασύνδετη χρηματοδότηση έργων, και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που είχε ως αποτέλεσμα την σπατάλη πόρων και τη μειωμένη απόδοση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.



εικονες νοεμβριος
γουμενισσα κιλκις ξενοδοχεια
ερνεστ χεμινγουει αποσπασματα

τα νεα σημερα στην τουρκια

αεροπλάνο προσγειώθηκε 35 χρόνια αφού εξαφανίστηκε
τα νεα σημερα στην τουρκια
τα νεα σημερα στην τουρκια

Την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία ο Ρίος Μοντ (1982-1983) διαπράχθηκαν οι χειρότερες σφαγές του εμφυλίου πολέμου στη Γουατεμάλα, μιας σύρραξης που διήρκεσε 36 χρόνια.


πανελ υπερυθρων ηλεκτρονικη αθηνων

τα νεα σημερα στην τουρκια

Ο πρώην δικτάτορας απεβίωσε στο σπίτι του, αφού υπέστη έμφραγμα, δήλωσε στον Τύπο ένας από τους δικηγόρους που τον είχε υπερασπιστεί στη δίκη του, ο Χάιμε Ερνάντες.


Ένας άλλος δικηγόρος του, ο Λουίς Ροσάλες, υποστήριξε ότι ο πρώην αρχηγός του κράτους πέθανε «ειρηνικά, με ήρεμη συνείδηση και την πεποίθηση ότι στη χώρα του δεν διαπράχθηκε ποτέ γενοκτονία και ότι ήταν αθώος των κατηγοριών που του είχαν απαγγελθεί» στη δίκη για τα εγκλήματα της εποχής του εμφυλίου (1960-1996).


Ο πρώην στρατιωτικός καριέρας, που κατηγορήθηκε πως διηύθυνε τη συστηματική εξόντωση των ιθαγενών και το σβήσιμο από τον χάρτη ολόκληρων χωριών των Ιξίλ την εποχή του καθεστώτος του, πέθανε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη νέα δίκη σε βάρος του για γενοκτονία, κεκλεισμένων των θυρών. Γιατροί είχαν διαγνώσει ότι έπασχε από γεροντική άνοια και άλλες σοβαρές παθήσεις.


Η κατάσταση της υγείας του σήμαινε πως ακόμη και σε περίπτωση καταδίκης του, θα εξέτιε την ποινή του στο σπίτι του ή σε κάποιο νοσηλευτήριο που θα επέλεγε η οικογένειά του.


Ο πρώην δικτάτορας είχε καταδικαστεί τη 10η Μαΐου 2013 να εκτίσει 80 χρόνια κάθειρξη για γενοκτονία, αλλά η ποινή εκείνη ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο μία εβδομάδα αργότερα, εξαιτίας διαδικαστικών παρατυπιών, παρότι η απόφαση χαρακτηρίστηκε ιστορική διεθνώς.


Θεωρείτο άμεσα υπεύθυνος για τη σφαγή 1.771 Ιξίλ στην επαρχία Κιτσέ (βόρεια).


Ο Ρίος Μοντ, που κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα την 23η Μαρτίου 1982, ανατράπηκε από τον υπουργό Άμυνας που είχε διορίσει, τον Όσκαρ Μεχία Βίκτορες, την 8η Αυγούστου 1983.


Μολονότι σύντομη, η περίοδος που άσκησε την εξουσία σημαδεύτηκε από ορισμένες από τις χειρότερες ωμότητες του εμφυλίου, κατέγραφε έκθεση του ΟΗΕ που είχε δημοσιοποιηθεί το 1999. Σε εκείνη την έκθεση, διατυπωνόταν η εκτίμηση ότι διαπράχθηκε πράγματι «γενοκτονία» στη Γουατεμάλα και απαριθμούνταν 626 σφαγές, στις 500 από τις οποίες ολόκληρες κοινότητες ισοπεδώθηκαν.


Σύμφωνα με την έκθεση, μεταξύ του 1978 και του 1984 διαπράχθηκε περί το 91% των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου, ο απολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 200.000 νεκρούς και αγνοούμενους, στην πλειονότητά τους ιθαγενείς.


Εν μέσω ψυχρού πολέμου ο Εφραίν Ρίος Μοντ άσκησε, στο όνομα της καταστολής των ανταρτών, πολιτική «καμένης γης» εναντίον των κοινοτήτων των ιθαγενών που υπήρχαν υποψίες ότι υποστήριζαν τους αριστερούς αντάρτες στο βόρειο και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και διόρισε τους λεγόμενους «απρόσωπους» δικαστές που διεξήγαγαν δίκες με συνοπτικές διαδικασίες, στις οποίες πολύ συχνά καταδικάζονταν πραγματικοί ή υποτιθέμενοι συμπαθούντες των ανταρτών σε θάνατο.


Γεννημένος τη 16η Ιουνίου 1926 στην απομακρυσμένη επαρχία Ουεουετενάνγκο, στα σύνορα με το Μεξικό, ο βραχύσωμος Ρίος Μοντ κατατάχτηκε στον στρατό στα 18 του. Στα 20 του άρχισε τις σπουδές του στη σχολή αξιωματικών. Πέρασε από τη διαβόητη Σχολή της Αμερικής. Κατέληξε στρατηγός.


Ο Ρίος Μοντ συμμετείχε στο στρατιωτικό πραξικόπημα με την υποστήριξη της CIA που ανέτρεψε τον δημοκρατικό εκλεγμένο πρόεδρο Χακόμπο Άρμπενς Γκουσμάν, τον οποίο η Ουάσιγκτον θεωρούσε συμπαθούντα των κομμουνιστών.


Εισήλθε στην πολιτική το 1973, όταν ενώ ήταν υποστράτηγος, ονομάστηκε υποψήφιος μιας κεντροαριστερής συμμαχίας για την προεδρία της Γουατεμάλας, πριν κάνει μια θεαματική, ολοκληρωτική στροφή στη δεξιά. Θεωρείτο ότι κέρδισε με διαφορά τις προεδρικές εκλογές του 1974, αλλά η εκτεταμένη νοθεία έδωσε τελικά τη νίκη στον στρατηγό Σελ Εουχένιο Λαουγκερούντ Γκαρσία.


Εν είδει παρηγοριάς, του ανατέθηκε το πόστο του στρατιωτικού ακολούθου στην πρεσβεία της Ισπανίας από το 1974 μέχρι το 1977. Γόνος καθολικής οικογένειας - ο αδελφός του Μάριο ήταν επίσκοπος - ο Ρίος Μοντ αποκήρυξε τον καθολικισμό μετά την επιστροφή του από την Ισπανία για να γίνει ευαγγελικός προτεστάντης πάστορας.


Φανατικός ευαγγελικός πλέον, επικαλείτο τον θεό σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, καθώς η χώρα του βυθιζόταν στη βία και τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Εντέλει κατέλαβε την εξουσία την 23η Μαρτίου 1983, μετά το πραξικόπημα εναντίον του στρατηγού Φερνάντο Ρομέο Λούκας Γκαρσία (1978-1982). Έναν χρόνο αργότερα, θα ανατρεπόταν κι ο ίδιος από τον υπουργό Άμυνας Όσκαρ Μεχία Βίκτορες.


Το 1989 ο Ρίος Μοντ ίδρυσε το Ρεπουμπλικανικό Μέτωπο της Γουατεμάλας (Frente Republicano Guatemalteco, FRG, δεξιά), που κέρδισε την προεδρία το 1999 με τον Αλφόνσο Πορτίγιο (2000-2004). Ο Πορτίγιο συνελήφθη το 2010 καθώς τον βάρυναν υποψίες για διαφθορά. Κατέληξε να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου εξέτισε ποινή φυλάκισης ενός έτους και πλέον για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


Υπό τα λάβαρα του FRG, ο Ρίος Μοντ εξελέγη τρεις φορές στο Κογκρέσο της Γουατεμάλας, από το 1994 μέχρι το 2003, εξασφαλίζοντας ασυλία, όμως η άσβεστη επιθυμία του ήταν να ξαναπάρει την εξουσία. Ήταν υποψήφιος για την προεδρία συνολικά τρεις φορές, για τελευταία φορά το 2003, όταν περιορίστηκε στην τρίτη θέση σε αριθμό ψήφων.


Ο Ρίος Μοντ έμεινε στη μνήμη πολλών για τα ραδιοφωνικά του διαγγέλματα σχεδόν κάθε βράδυ της Κυριακής όταν ασκούσε την εξουσία. Σε ένα από τα κηρύγματά του περί πολιτικής, ήθους και θρησκείας, είχε υποστηρίξει πως ο «καλός χριστιανός» ζει έχοντας πάντα μαζί του «τη Βίβλο και το πολυβόλο». Το 1982, ο Ρόναλντ Ρίγκαν θα τον χαρακτήριζε έναν «άνδρα με προσωπική ακεραιότητα», έναν άνδρα με «αποστολή».


Ο νυν πρόεδρος της Γουατεμάλας Τζίμι Μοράλες - το κόμμα του οποίου έχει στενές σχέσεις με τον στρατό - εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Ρίος Μοντ, όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί της δεξιάς στη Γουατεμάλα.


Η Ριγομπέρτα Μεντσού, ακτιβίστρια που τιμήθηκε με Νόμπελ ειρήνης για τον αγώνα της προκειμένου να δικαιωθούν τα θύματα του εμφυλίου, έκρινε ότι ο θάνατος του Ρίος Μοντ κλείνει ένα κεφάλαιο. «Ούτως ή άλλως για εμάς, τα θύματα, είχε δικαστεί ήδη, και τα εγκλήματά του είχαν αποκαλυφθεί».


«Πέθανε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη», σχολίασε από την πλευρά της μέσω Twitter η Κλαούντια Πας ι Πας, πρώην γενική εισαγγελέας της Γουατεμάλας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης πρώην στρατιωτικοί που κατηγορούνταν για φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. «Ευχαριστώ τους επιζήσαντες για την αξιοπρέπεια και το θάρρος τους. Και μακάρι ποτέ ξανά», πρόσθεσε, αναφερόμενη στα εγκλήματα της στρατιωτικής χούντας του Ρίος Μοντ.


honda ss50 for sale

honda ss50 for sale

Ο αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε με επιστολή που έστειλε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι η Σύνοδος της Σιγκαπούρης δεν θα πραγματοποιηθεί, λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να διεξαχθεί η προγραμματισμένη ιστορική συνάντηση.


ηπατικη κυρωση

honda ss50 for sale

honda ss50 for sale

Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει:



"Ανυπομονούσα να σε συναντήσω εκεί. Δυστυχώς, εξαιτίς του μεγάλου θυμού και της εχθρικότητας που εκφράζεται στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του, νιώθω πως είναι ακατάλληλο, τη δεδομένη στιγμή, να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που τόσο καιρό προγραμματίζαμε. Γι΄ αυτό, αυτό το γράμμα υποδηλώνει πως η Σύνοδος της Σιγκαπούρης, για το καλό και των δύο πλευρών, αλλά σε βάρος του πλανήτη, δεν θα πραγματοποιηθεί".




A letter from the President to Chairman Kim Jong Un: "It is inappropriate, at this time, to have this long-planned meeting." pic.twitter.com/3dDIp55xu1

— The White House (@WhiteHouse) 24 Μαΐου 2018


ζιου ζιτσου κινησεις

το κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου

το κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου

Συνολικά 51.109 πρόσωπα βρίσκονται σήμερα σε βασική μέριμνα, η οποία καλύπτει τα έξοδα διαμονής και διατροφής των αιτούντων άσυλο, των χρηζόντων επικουρικής προστασίας και των πρόσφατα αναγνωρισμένων με δικαίωμα ασύλου - αριθμός που είναι αισθητά πολύ χαμηλότερος των προηγούμενων ετών, όταν για παράδειγμα το 2016 ανερχόταν στις 90.000.


λογος πυλαια

το κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου

Το ένα τρίτο από αυτές τις 51.109, συγκεκριμένα 17.598 πρόσωπα, ζουν στη Βιέννη, η οποία υπερκαλύπτει τον αριθμό που προκύπτει για την ίδια, από την ποσόστωση υποδοχής προσφύγων για τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια.


Εκτός της αυστριακής πρωτεύουσας (η Βιέννη είναι συγχρόνως ένα από τα ομόσπονδα κρατίδια) μόνον το ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας πληροί σχεδόν στο ακέραιο την προβλεπόμενη για αυτό ποσόστωση, ενώ τη μεγαλύτερη απόκλιση (κατά -20,9%) από τον αριθμό που του αναλογεί στη βάση της ποσόστωσης, εμφανίζει το ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας.


Ως προς την χώρα προέλευσης, οι πολίτες του Αφγανιστάν αποτελούν την με απόσταση μεγαλύτερη εθνότητα που απολαμβάνει της βασικής μέριμνας γενικά στην Αυστρία, και ακολουθούν οι Ιρακινοί (7.441) και οι Σύριοι (3.495).


Όπως αναφέρεται στα επίσημα στοιχεία, το ότι οι Αφγανοί βρίσκονται στην πρώτη θέση στη βασική μέριμνα και όχι οι Σύροι (παρά το γεγονός πως αυτοί είναι η μεγαλύτερη ομάδα στους αιτούντες άσυλο) οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι Αφγανοί λαμβάνουν πολύ συχνά επικουρική προστασία και μπορούν να συνεχίζουν να βρίσκονται στη βασική μέριμνα, ενώ επίσης για τους Αφγανούς η διαδικασία εξέτασης της αίτησης ασύλου διαρκεί πολύ περισσότερο.


Στις στατιστικές που δημοσιοποίησε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, καταγράφεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, ο μικρότερος αριθμός αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου στην Αυστρία από το πρώτο εξάμηνο του 2011 - συγκεκριμένα 7.098 - ενώ σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017, όταν ο αριθμός των αιτήσεων χορήγησης ασύλου ανερχόταν σε 12.673, οι 7.098 αιτήσεις εφέτος συνιστούν μείωση κατά 44%.


Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι περισσότερες αιτήσεις (1.829) προέρχονται από πολίτες της Συρίας και ακολουθούν εκείνες από πολίτες του Αφγανιστάν (1.062), ενώ πολύ περιορισμένος είναι ο αριθμός των αιτήσεων από πολίτες του Πακιστάν (152) και του Κοσόβου (26), που στο παρελθόν αποτελούσαν σημαντικές ομάδες προσφύγων με αίτημα ασύλου στην Αυστρία.


Από το σύνολο των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου το πρώτο εξάμηνο του 2018, οι 297 αφορούσαν ασυνόδευτους ανηλίκους, και από αυτούς οι 31 ήταν παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.



το κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου
γηπεδο αεκ στρεμματα

coupon code mini in the box

διαβασμα με προγραμμα
λεξεις ειδικου λεξιλογιου
coupon code mini in the box
coupon code mini in the box

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι, όπως είπε, η απονομή των προνοιακών επιδομάτων ενιαία, με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο και όλοι οι δικαιούχοι του ίδιου προνοιακού επιδόματος να πληρώνονται ταυτόχρονα και ει δυνατόν σε μηνιαία βάση.


coupon code mini in the box

«Να πάψει επιτέλους η αγωνία και ταλαιπωρία του πολίτη για το πότε θα μπορέσει να πάρει το επίδομα που του έχει εγκριθεί αλλά και να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις σε υπηρεσίες και φορείς και βεβαίως να σταματήσει η ταλαιπωρία», ανέφερε η Θεανώ Φωτίου.


στιχοι τεσσερις χειμωνες

τζαμπο χαλκιδα ωραριο
θυτης 3 6 lyrics
στιχοι τεσσερις χειμωνες

«Όπως συνηθίζεται έπειτα από εκλογές στην Ευρώπη, η καγκελάριος συνεχάρη με επιστολή τον νικητή των εκλογών, τον πρωθυπουργό Όρμπαν, για την επιτυχία του στις ουγγρικές βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.


στιχοι τεσσερις χειμωνες

στιχοι τεσσερις χειμωνες

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν επίσης διαμφισβητούμενα θέματα στη συνεργασία μας, οι διαφορετικές θέσεις στη μεταναστευτική πολιτική έρχονται στον νου», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.


Ακόμη τέσσερα χρόνια στην εξουσία ο Όρμπαν


Ο Βίκτορ Όρμπαν ενισχύθηκε μετά τη συντριπτική νίκη του κόμματός του χθες Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, γεγονός που θα του επιτρέψει να συνεχίσει και να εδραιώσει τη συγκέντρωση των εξουσιών και τις αντιπαραθέσεις του με την ΕΕ.


Η επιτυχία ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους πρωθυπουργούς στην Ευρώπη είναι άνευ προηγουμένου: με σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια καταμετρημένα και έπειτα από την έντονη κινητοποίηση των ψηφοφόρων του το Φιντές συγκέντρωσε το 48,8% των ψήφων έχοντας προβάδισμα σχεδόν 30 μονάδων από το Γιόμπικ, το ακροδεξιό κόμμα.



κοτοπουλο κοκκινιστο απλο

1η οκτωβρίου μαραθωνιος

Ο αρθρογράφος περιγράφει τα γεγονότα του Αυγούστου του 1917, όταν δεκάδες ρωσικά πολεμικά πλοία και ρώσοι στρατιώτες άρχισαν να πολιορκούν την πόλη. Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος, «γινόταν πόλεμος, η Ρωσία πίεζε την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη βορειοανατολική της πλευρά.


Θεωρούσε εαυτήν προστάτιδα δύναμη των χριστιανικών μειονοτήτων. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί, αντίθετα, υποπτεύονταν τους χριστιανούς ως συνεργούς του εχθρού. Με αυτό το πρόσχημα σφαγιάστηκε και εκτοπίστηκε ολόκληρος ο αρμενικός πληθυσμός των ακτών της Μαύρης Θάλασσας το 1915 – και στην Ορντού. Τα άδεια σπίτια των Αρμενίων ήταν μια προειδοποίηση προς τους Έλληνες: ότι θα ήταν οι επόμενοι».


Ο φόβος του ελληνικού πληθυσμού της Ορντού ότι θα έχει την ίδια μοίρα ήταν τόσο μεγάλος, αναφέρει ο αρθρογράφος, ώστε 2.500 άτομα επιβιβάστηκαν στα ρωσικά πολεμικά πλοία για να διαφύγουν. Όπως σημειώνει, «ο κόσμος πληροφορήθηκε μόλις εννιά μήνες αργότερα τη ρωσική επίθεση και την εκκένωση της πόλης από άτομα της ελληνικής μειονότητας. Οι New York Times έγραψαν για τα γεγονότα τον Απρίλιο του 1918. Το σχετικό άρθρο φιλοξενούσε δηλώσεις κατοίκων της Ορντού που είχαν διαφύγει μέχρι και το Μπρούκλιν».


Το δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων στη Συνθήκη της Λωζάννης και την αναγκαστική ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία, όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, «άφησε βαθιά τραύματα σε όσους επλήγησαν. Οι απόγονοι των εκτοπισμένων Ελλήνων του Πόντου αισθάνονται τον πόνο μέχρι σήμερα».




κοτοπουλο κοκκινιστο απλο
κοτοπουλο κοκκινιστο απλο
κοτοπουλο κοκκινιστο απλο
παλια τραγουδια για παιδια

διαιτα με μπυρα

διαιτα με μπυρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, γιο του εκλιπόντος Βασίλη Κεδίκογλου και του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλειά του.


πασχαλινα κουλουρια τσελεμεντες

διαιτα με μπυρα

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Εμπορίου (1984) και ΠΕΧΩΔΕ 1988/89, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.


«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού Βασιλείου Κεδίκογλου και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον γιό του, βουλευτή της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου και στους οικείους του».


Τη θλίψη του για την απώλεια του Βασίλη Κεδίκογλου, επί σειρά ετών βουλευτή Ευβοίας και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Το κυβερνών κόμμα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στον γιο του, βουλευτή της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου, στην οικογένειά του και στους οικείους του.


«O Bασίλης Kεδίκογλου εκπροσώπησε για πολλά χρόνια την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Εύβοια, στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ξεχώρισε για την ανεξαρτησία του, το ελεύθερο πνεύμα του, την αυθεντικότητά του, τη συνέπεια στις ιδέες του. Στο γιο του Σίμο, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει το γραφείο τύπου της ΝΔ για την απώλεια του Βασίλη Κεδίκογλου.


Τη λύπη του για το θάνατο του συμπατριώτη του, παλαιού Ευβοιώτη πολιτικού Βασίλη Κεδίκογλου, ο οποίος εκλέχτηκε πολλές φορές βουλευτής του νομού Εύβοιας και υπηρέτησε τη χώρα ως υπουργός, εκφράζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.


Ο κ. Αποστόλου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στο γιο του εκλιπόντος, βουλευτή Σίμο Κεδίκογλου, καθώς και στους λοιπούς οικείους του.



διαιτα με μπυρα
ελληνικα ραδιοφωνα στο internet

κοκαΐνη θετικα

νεα ερυθραια αναξαγορα 19
επιασαν τον δολοφονο της εφοριακου
Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: Σώζονται επιδόματα, τριετίες, άδειες

Κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων προκειμένου να διασωθούν το επίδομα γάμου, οι τριετίες και οι άδειες των εργαζόμενων γονέων


κοκαΐνη θετικα

Μεταξύ 26 και 30 Μαρτίου θα υπογραφεί η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως συμφώνησαν στη σημερινή τους συνάντηση οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ).




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και διατυπώθηκε η βούληση όλων των εταίρων για την ανανέωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άλλους 12 μήνες, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι κοινωνικοί εταίροι λοιπόν κατέληξαν σε μία κατ' αρχήν συμφωνία, προκειμένου να διασωθούν το επίδομα γάμου, οι τριετίες και οι άδειες των εργαζόμενων γονέων, με δεδομένο ότι δεν έχουν πια το δικαίωμα να αποφασίζουν για το ύψος του κατώτατου μισθού.

Σε ό, τι αφορά στην υπογραφή της συμφωνίας, τα τεχνικά κλιμάκια θα έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες μέχρι τις 26 Μαρτίου και το κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να υπογραφεί στα γραφεία του ΣΕΒ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2018. Ακόμη, αποφασίστηκε να συσταθούν ομάδες μελέτης, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, που να ασχοληθούν με θέματα βιωσιμότητας επιχειρήσεων και διάσωσης θέσεων εργασίας, με το μη μισθολογικό κόστος και με τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, έχει δηλώσει σχετικά: «Η διατήρηση της ΕΓΣΣΕ δεν σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018, ούτε επιβαρύνει με κάτι επιπλέον τον εργοδότη από αυτά που πληρώνει σήμερα. Σαφέστατα, μετά από τρία μνημόνια υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες, όμως, μπορούν να ξεπεραστούν από εμάς τους ίδιους τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους. Η υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ απαιτεί σύνεση και συναίνεση, ενώ αποτελεί μια ευθύνη, την οποία η ΕΣΕΕ ως τριτοβάθμια οργάνωση και κοινωνικός εταίρος διαθέτει. Η θέση και η στάση μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, αλλά με προσοχή, ώστε από την υπερβολή να μην φτάσουμε στην κατάργησή της».



κοκαΐνη θετικα
κοκαΐνη θετικα

πρωτοχρονιατικο μακιγιαζ

«Οδύσσεια» στον αέρα για 140 επιβάτες με προορισμό τη Σκιάθο

Μία μικρή περιπέτεια στον αέρα βίωσαν 140 Σουηδοί που ταξίδεψαν από το Γκέτεμποργκ στη Σκιάθο.


αποφασεις επο

ρεω αρχικοι χρονοι αρχαια


Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στο νησί το περασμένο Σάββατο (7/7), αλλά η καταιγίδα που έπληξε το νησί, δεν επέτρεψε για λόγους ασφαλείας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Αστραπές και κεραυνοί έσκιζαν τον ουρανό στα δύο ενώ η έντονη βροχή έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για τον πιλότο, ο οποίος έπρεπε να επικοινωνήσει με τον πύργο έλεγχου, ώστε να συνεννοηθεί για το αν θα προσγειωθεί ή όχι.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, αφού ο πιλότος ακολούθησε το πρωτόκολλο για παρόμοια περιστατικά, ενημέρωσε τους επιβάτες ότι δεν θα προσγειωθεί και πως θα κάνει υποχρεωτική στροφή για την Αθήνα. «Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Λόγω της άσχημης κακοκαιρίας θα προσγειωθούμε τελικά στον αερολιμένα Αθηνών» ενημέρωσε η αεροσυνοδός τους επιβάτες της πτήσης.

Πράγματι το αεροσκάφος, προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, ενώ οι επιβάτες έφτασαν τελικά στο νησί την επόμενη μέρα μετά από ταλαιπωρία 10 ωρών.



πρωτοχρονιατικο μακιγιαζ
πρωτοχρονιατικο μακιγιαζ
πρωτοχρονιατικο μακιγιαζ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

τραπεζες βιογραφικα

τραπεζες βιογραφικα

«Τα φρικτά γεγονότα γύρω από τον θάνατο του δημοσιογράφου αποτελούν προειδοποίηση ότι οι δημοκρατικές ελευθερίες δεν είναι αυτονόητες παντού, ενώ δέχονται επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε κομματική εκδήλωση στην Θουριγγία και πρόσθεσε: «Τα γεγονότα δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί και ασφαλώς απαιτούμε να διαλευκανθούν».


ακτι ροομσ αστυπαλαια

παράξενες ύλες

Αμφιβολίες σε ό, τι αφορά τις εξηγήσεις του Ριάντ εξέφρασε και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). «Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις μάς οδηγούν να πιστέψουμε ότι η επίσημη εκδοχή είναι κάτι περισσότερο από αναξιόπιστη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κ. Ο. του κόμματος Ρολφ Μούτσενιχ και ζήτησε «σαφή, άμεση και από κοινού αντίδραση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων».


Η Γερμανία πάντως διατηρεί μακροχρόνιες οικονομικές σχέσεις με την Σαουδική Αραβία, οι οποίες περιλαμβάνουν και σημαντικές εξαγωγές οπλικών συστημάτων. Μόνο κατά τους τελευταίους μήνες το Βερολίνο έχει εγκρίνει εξαγωγές αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλοί πολιτικοί ζητούσαν ωστόσο οι εξαγωγές να σταματήσουν ή τουλάχιστον να αναθεωρηθούν, λόγω και του ρόλου του Ριάντ στον πόλεμο της Υεμένης.



τραπεζες βιογραφικα
τραπεζες βιογραφικα

σαρκικα αμαρτηματα

Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία: Απειλούνται αποθήκες καυσίμων

Φωτιά | Βοιωτία: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12:43 το μεσημέρι της Κυριακής (10/06/2018) σε δασική έκταση, στην περιοχή Άρμα Βοιωτίας.


ρολογια μητροπολεως

σαρκικα αμαρτηματα

σαρκικα αμαρτηματα

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, επί τόπου έχουν σπεύσει 16 οχήματα με 40 πυροσβέστες καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενη από 20 άτομα.

Εξάλλου, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο αεροσκάφη Canadair, τέσσερα «Πετζετέλ» καθώς κι ένα ελικόπτερο.

H φωτιά κατακαίει δασώδη έκταση ανάμεσα στην Άρμα και την Καλλιθέα, η οποία βρίσκεται πλησίον ενός στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου υπάρχουν αποθήκες με καύσιμα.

Κατά την ίδια πηγή, από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας


#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άρμα Βοιωτίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 10, 2018

Διαβάστε επίσης:

  • «Κόκκινος» συναγερμός: Ο Ερντογάν στέλνει εκτελεστές για τους «8»


σαρκικα αμαρτηματα
διπολικη διαταραχη ψυχιατρος

σακε ποτο αγορα

ιδιωτικο κτεο γλαυκου
σακε ποτο αγορα
Ναύαρχος Αποστολάκης: Γιατί τον τρέμουν οι Τούρκοι;

Στη γκρίζες ζώνες των ελληνοτουρκικών σχέσεων με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, υπάρχει ένα δεδομένο το οποίο η τουρκική πλευρά συνυπολογίζει στα επικίνδυνα σχέδια της και αυτό δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο δυναμικό των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων. Μάλιστα, στα δεδομένα αυτό υπολογίζουν πολύ σοβαρά την πολύπλευρη προσωπικότητα, την επιχειρησιακή ικανότητα και τεχνογνωσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.


απαιτουμενα δικαιολογητικα για μεταβιβαση ακινητου

σακε ποτο αγορα

Πρόσωπο με βαθιά πίστη στη δημοκρατία, επιχειρησιακά άρτιος και ικανότατος αποτέλεσε την ιδανικότερη επιλογή για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως λένε χαρακτηριστικά ο γνωρίζοντες «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να είναι περήφανοι για τον άνθρωπο που ηγείται σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές των ενόπλων δυνάμεων. Ο Ε. Αποστολάκης, έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ολοκληρώνουν τον σύγχρονο αξιωματικό των ΕΔ, λένε όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί που συνεργάζονται μαζί του από όλους του Κλάδους. Μαχητής όταν πρέπει, επιτελής, όταν το απαιτεί η περίσταση και… μάνατζερ στον ρόλο του Α/ΓΕΕΘΑ, προσπαθώντας να πετύχει τα φαινομενικά αδύνατα: Ενα ικανότατο στράτευμα, χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους.

Ο Αρχηγός μάλιστα είναι και στέλεχος των ειδικών δυνάμεων αφού έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ) και επιπλέον έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Είχε προκαλέσει εντύπωση πρίν λίγο καιρό το άλμα του με τους αλεξιπτωτιστές. Πηγαίνοντας κόντρα στα συνηθισμένα σύμφωνα με τα οποία τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρίστανται ως απλοί παρατηρητές στις ασκήσεις, ο Ναύαρχος Αποστολάκης παίρνει μέρος σε αυτές και μάλιστα δεν δείχνει να τον απασχολεί ο βαθμός δυσκολίας τους.

Ετσι, πριν λίγο καιρό ο προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα από την ΜΥΚ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στη Νέα Πέραμο, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων και συμμετείχε σε προγραμματισμένα άλματα στατικού ιμάντα από ελικόπτερο Σινούκ στην θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου και νήσου Φλεβών, καθώς και σε επιχειρησιακή κατάδυση.

Ποιος είναι ο Αρχηγός

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ. ΕΘ. Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Προαγωγές

Εισαγωγή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων : 1976
Σημαιοφόρος : 1980
Ανθυποπλοίαρχος : 1983
Υποπλοίαρχος : 1987
Πλωτάρχης : 1992
Αντιπλοίαρχος : 1997
Πλοίαρχος : 2004
Αρχιπλοίαρχος : 2009
Υποναύαρχος : 2011
Αντιναύαρχος : 2012
Ναύαρχος : 2015

Μετάλλια – Παράσημα – Διαμνημονεύσεις

Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα
Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής
Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα
Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής
Μετάλλια Στρατιωτικής Αξίας Γ΄, Β΄ και Α΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ΄ και Α΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως

Οικογενειακή Κατάσταση

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ έχει μια εξαιρετική οικογένεια και έχει δύο παιδιά. Μάλιστα ο γιος του Γιάννης είναι ο γνωστός σεφ που γνωρίσαμε στο Master Chef.

Πηγή: pentapostagma



σακε ποτο αγορα

προγραμμα χειμερινου εξαμηνου 2017

προγραμμα χειμερινου εξαμηνου 2017

Νωρίς το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Μάνδρας, η οποία είχε διακοπεί λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.


ανθοπωλειο χατζηκυριακειο

προγραμμα χειμερινου εξαμηνου 2017

Δραματική ωστόσο ήταν η νύχτα που πέρασε και στη Θεσσαλονίκη, με την κακοκαιρία να επιμένει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Λόγω της ισχυρότατης βροχόπτωσης, έσπασε το φράγμα του Στρυμονικού με αποτέλεσμα το νερό να ξεχυθεί προς τα κοντινά χωριά.


Οι ορμητικοί χείμαρροι από το τεχνητό φράγμα κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Σταυρός και Βρασνά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 200 κλήσεις, από τις οποίες οι 28 αφορούσαν διασώσεις. Μάλιστα μία εκ των περιπτώσεων διάσωσης αφορούσε μια έγκυο γυναίκα με ένα βρέφος 10 μηνών.



Λόγω έντονης βροχόπτωσης κατά την διάρκεια της νύχτας στις περιοχές Σταυρού-Βρασνών (δ. Βόλβης) Θεσσαλονίκης η υπηρεσία μας μέχρις στιγμής έχει δεχτεί 200 κλήσεις που αφορούν παροχές βοηθείας και αντλήσεις υδάτων. Άμεσα έχουν κινητοποιήθηκαν 13 συνεργεία με 28 πυροσβέστες.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 28 Ιουνίου 2018


προγραμμα χειμερινου εξαμηνου 2017
ανατομια του πνευματοσ βιβλιο

summer weather outlook 2014 canada

summer weather outlook 2014 canada
summer weather outlook 2014 canada
Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Ουρές από τα ξημερώματα στην Πάτρα για τη ρύθμιση

Από τις 6 τα ξημερώματα εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση για το ρεύμα αλλά και να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την υπηρεσία.


Αγανακτισμένοι πολίτες διαμαρτύρονταν σχηματίζοντας τεράστιες ουρές. Ο λόγος … πως για τη διαδικασία ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ χρειαζόταν σε πολλές περιπτώσεις επικαιροποίηση των στοιχείων με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πρέπει να μεταβούν στο υποκατάστημα της ΔΕΗ κι εκεί όπως κατήγγειλαν εξυπηρετούσε μόνο μία υπάλληλος στο β' ταμείο.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Στην ουρά δεν ήταν όμως μόνο όσοι ήθελαν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο αλλά και εκείνοι οι οποίοι ήθελαν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς τη ΔΕΗ.

Πηγή: dete.gr



summer weather outlook 2014 canada
αδελφοι καραμαζωφ βιβλιο πολιτεια
νανου δραπετσωνα ωραριο

sony xperia z ultra pc suite

sony xperia z ultra pc suite
Ποιοι χαμηλόμισθοι και άνεργοι μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε κατασκηνώσεις

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης, αποφάσισαν την κατάρτιση προγράμματος διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις.


κουνελια στο σπιτι

sony xperia z ultra pc suite

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σκοπός του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται γονείς ή ασκούντες την επιμέλεια τέκνων, που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλον φορέα για το έτος 2018, εφόσον είναι:

1. Ασφαλισμένοι και έχουν πραγματοποιήσει ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

2. Ασφαλισμένες και έχουν λάβει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

3. Ασφαλισμένοι και έχουν λάβει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ, διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).

4. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.

Για τους δικαιούχους και των τεσσάρων ως άνω στοιχείων, το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ του φορολογικού έτους 2016, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 28.000,00 ευρώ. Η υπέρβαση του ποσού των 28.000,00 ευρώ αποτελεί λόγο αποκλεισμού από το πρόγραμμα.

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται τα ανήλικα τέκνα των δικαιούχων της παρ. 1 του παρόντος, που έχουν γεννηθεί από 01.01.2002 έως 14.06.2012.

Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2018 ανέρχεται σε 70.000 περίπου και κατανέμεται κατά ποσοστό 50% με την ιδιότητα του εργαζομένου και 50% με την ιδιότητα του ανέργου.

Ο αριθμός των ωφελούμενων τέκνων με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω, εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων της κατηγορίας αυτής.

Διάρκεια προγράμματος

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το έτος 2018 από την 15η Ιουνίου έως την 3η Σεπτεμβρίου και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου για παιδιά με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.

Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης.

Ως «Πάροχοι» νοούνται κατασκηνωτικές επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Δημόσια πρόσκληση για την κατάρτιση των μητρώων δικαιούχων και παρόχων

Με Δημόσια Πρόσκληση της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, που εκδίδεται εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, προσκαλούνται οι δικαιούχοι και οι πάροχοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Με τη Δημόσια Πρόσκληση, προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής των δικαιούχων-ωφελουμένων και των παρόχων, η προθεσμία και η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των απαιτουμένων δικαιολογητικών, η διαδικασία κατάρτισης των μητρώων δικαιούχων και του μητρώου παρόχων, κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία για την υλοποίηση του κατασκηνωτικού προγράμματος.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



sony xperia z ultra pc suite
το σταυροδρομι των ψυχων

αγροτικης οικονομιας και αναπτυξης επαγγελματικη αποκατασταση

περιπτερας αδωνης
garmin ρολοι gps

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.


αγροτικης οικονομιας και αναπτυξης επαγγελματικη αποκατασταση

αγροτικης οικονομιας και αναπτυξης επαγγελματικη αποκατασταση

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία


Αττική


Καιρός: γενικά αίθριος.


Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλονίκη


Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.


Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές ή σποραδικοί όμβροι με ύφεση των φαινομένων από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά.


Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 04 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 4 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: γενικά αίθριος και στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά στο Ιόνιο αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.


Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.


Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.




αγροτικης οικονομιας και αναπτυξης επαγγελματικη αποκατασταση

κοπανακια κοτοπουλου συνταγες

κοπανακια κοτοπουλου συνταγες

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, σήμερα, ωστόσο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Τσουκνιδάς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι μεγάλες οι καταστροφές στο αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής.


χάρακας παραλία

καταγγελια για παρανομες πινακιδες

κοπανακια κοτοπουλου συνταγες

Παράλληλα, από τα ξημερώματα, συνεργεία του Δήμου Χαλκηδόνας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθούν να καλύψουν τα ρήγματα στον παραπόταμο του Αξιού Βαρβαρόβαση.


«Καταφέραμε να κλείσουμε ένα ρήγμα που έφερε πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές εκτάσεις, ποιμνιοστάσια, μάντρες και κηπευτικά και τώρα προσπαθούμε να καλύψουμε ένα άλλο ρήγμα προς Κουφάλια, ενώ καθαρίζουμε τις γέφυρες για να είναι ομαλή η ροή του νερού» είπε ο κ. Τσουκνιδάς.



κοπανακια κοτοπουλου συνταγες

καρτες ευχων για γενεθλια

Για αυτό άλλωστε και στο σχετικό βίντεο που ετοίμασαν τα "ελάφια" με τις 5 καλύτερες φάσεις αυτής της εβδομάδας των νικών, ο Greek Freak είναι στις 4 από αυτές και με κάθε δυνατό τρόπο: δύο καρφώματά, ένα μεγαλοπρεπέστατο στοπ και μία ασσίστ πίσω από την πλάτη του σε αιφνιδιασμό.


φθηνες συνταγες για γλυκα

καρτες ευχων για γενεθλια

2017 03 09T014430Z 2026359783 NOCID RTRMADP 3 NBA NEW YORK KNICKS AT MILWAUKEE BUCKS
(Ο Αντετοκούνμπο μαρκάρει τον Πορζίνγκις στο ματς με τους Νικς - Πηγή: Jeff Hanisch-USA TODAY Sports)



The Top Five Plays of an undefeated Week presented by @BMOHarrisBank!!#OwnTheFuture pic.twitter.com/SxcONASHBu

— Milwaukee Bucks (@Bucks) March 14, 2017


καρτες ευχων για γενεθλια
καρτες ευχων για γενεθλια
ρυζογαλο ακης καντο οπως ο ακης

μπαρ δον κιχωτης θεσσαλονικη

με τα δοντια θορντον ουαιλντερ

Με τις πρώτες ακτίνες του ηλίου, έχοντας δώσει τεράστιες μάχες με τις φλόγες, οι φωτιές έχουν περιοριστεί σε δύο δύσβατα σημεία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ στην κατάσβεση επιχειρούν και 2 ελικόπτερα από αέρος.


μπαρ δον κιχωτης θεσσαλονικη

Το βράδυ της Τετάρτης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δήλωσε ότι "έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στα Λουρδάτα καθώς απειλούνται από την μεγάλη πυρκαγιά", και ζητήθηκε από τις τοπικές αρχές να γίνει σχέδιο εκκένωσης των χωριών Λουρδάτα και Σιμωτάτα.


1 copy


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητο καθώς οι άνδρες της πυροσβεστικής πρόλαβαν τις φλόγες πριν επεκταθούν στον οικισμό.


16 08 46 image 15


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κάηκαν κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού, τα οποία όμως αναμένεται όλα να αποκατασταθούν από συνεργεία της ΔΕΗ μέσα στην ημέρα.


Φωτογραφίες και βίντεο από το inkefalonia.gr.





μπαρ δον κιχωτης θεσσαλονικη
μπαρ δον κιχωτης θεσσαλονικη
γεωγραφια α γυμν βιβλιο ασκησεις

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

φλοκατες λευκες

φλοκατες λευκες
φλοκατες λευκες

«Ο χάρτης θα περιγράψει τη γενική ακολουθία των βημάτων προς την πλήρη χαλάρωση των περιορισμών, αποφεύγοντας τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, χωρίς να διακυβεύεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και με μέτρα που συνδέονται με μετρήσιμα σημάδια βελτίωσης της εμπιστοσύνης και των συνθηκών ρευστότητας», αναφέρει το Μνημόνιο. Ξεκαθαρίζει δε πως οι τράπεζες πρέπει να διατηρούν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα για να διευκολύνουν την ομαλή εφαρμογή της χαλάρωσης των capital controls.


Η Τράπεζα της Ελλάδος θα διεξαγάγει έρευνα για την αξιολόγηση της εμπιστοσύνης των καταθετών και θα δημοσιεύσει περίληψη των πορισμάτων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 και θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο των capital controls στην οικονομία μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.


Ο αντίκτυπος των capital controls θα παρακολουθείται με πλήρη ανταλλαγή πληροφοριών με τους θεσμούς. Οι δε αρχές θα διαχειρίζονται, σε έγκαιρη διαβούλευση με του θεσμούς, τη διαδικασία για τη χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, με στόχο την ελαχιστοποίηση των μακροοικονομικών επιπτώσεων των ελέγχων.


Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο η Τράπεζα της Ελλάδος θα απαιτήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης για τα λιγότερο συστημικά ιδρύματα και αν μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2017 δεν διατεθούν κεφάλαια για την κάλυψη κεφαλαιακών ελλειμμάτων θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017. Στη βάση αυτή οι συνεταιριστικές τράπεζες θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2017 να καλύψουν τυχόν ελλείψεις κεφαλαίου.



φλοκατες λευκες
πανελ πολυουρεθανης εργοστασιο
κτηνιατρικα φαρμακα λιστα

μεταφορικες εταιρειες ημαθια

δερματολογοι συμβεβλημενοι με εοπυυ σερρες
μεταφορικες εταιρειες ημαθια

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της περιφέρειας Χαουλουαντάγκ. Από την ισχυρή έκρηξη καταστράφηκε επίσης η στέγη ενός τεμένους και γειτονικά σπίτια υπέστησαν ζημιές.


ιρλανδοι τραγουδιστες

μεταφορικες εταιρειες ημαθια

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα στους οποίους στρατιώτες, άμαχοι και ο καμικάζι βομβιστής, ενώ δώδεκα τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον αστυνομικό Μοχάμεντ Χουσέιν.


Το κορανικό σχολείο ήταν ανοικτό, όμως τη στιγμή της έκρηξης τα περισσότερα παιδιά έκαναν διάλειμμα και βρίσκονταν μακριά από το κτίριο. Νωρίτερα ο διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων είχε πει στο Ρόιτερ πως οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 14 και σ' αυτούς περιλαμβάνονται 6 παιδιά. Δημοσιογράφος του Ρόιτερ που έσπευσε επιτόπου είδε ένα ανθρώπινο χέρι και κηλίδες αίματος στα συντρίμμια, ενώ άνθρωποι έψαχναν για επιζώντες.


Ο Αμπντιασίς Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάαμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, είπε πως η οργάνωση πραγματοποίησε την επίθεση.


«Βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας. Είχαμε στόχο το περιφερειακό γραφείο όπου γινόταν μια συνάντηση. Σκοτώσαμε 10 ανθρώπους μέχρι στιγμής, θα δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα».


Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ μάχεται για να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας, που προστατεύεται από ειρηνευτικές δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης.



μεταφορικες εταιρειες ημαθια

σύνδεσμος φιλολόγων ν. δράμας

κειμενα για δακτυλογραφηση
πατινια με μηχανη
σύνδεσμος φιλολόγων ν. δράμας

Η Κάτω Βουλή ενέκρινε με ψήφους 142 υπέρ έναντι τριών κατά το ψήφισμα που ζητούσε «να μιλά το κοινοβούλιο με σαφήνεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων», μια ενέργεια που πιστεύεται ότι θα επιτείνει την ένταση στις σχέσεις της Χάγης με την Άγκυρα.


σύνδεσμος φιλολόγων ν. δράμας

Η ολλανδική κυβέρνηση είχε πάρει αποστάσεις από αυτό το ψήφισμα.


«Διατηρούμε πάντα την ελπίδα να δούμε τα εμπλεκόμενα μέρη να συμφιλιώνονται αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο τρόπος για να φτάσουμε ως εκεί είναι διαφορετικός από το προτεινόμενο ψήφισμα» δήλωσε η Σίγκριν Κάαγκ που ασκεί χρέη υπουργού Εξωτερικών.


«Τιμούμε τα θύματα και τους συγγενείς κάθε σφαγής μειονοτήτων», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση δεν θα κρίνει αν πρόκειται ή όχι για γενοκτονία. Ζήτησε επίσης να επιδεικνύεται η ύψιστη προσοχή όταν χρησιμοποιείται ο όρος αυτός για παρελθόντα γεγονότα.


«Αυτή η κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική με τις σχέσεις της με την Τουρκία, που υπήρξαν και καλύτερες», πρόσθεσε.


Οι Αρμένιοι υπολογίζουν ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-17. Πολλοί ιστορικοί και περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία και η Ρωσία, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Η Τουρκία από την πλευρά της μιλά για 500.000 Αρμένιους που σκοτώθηκαν σε μάχες ή όταν εκτοπίστηκαν στη Συρία και τον Λίβανο, χώρες που τότε ήταν οθωμανικές επαρχίες.
Οι σχέσεις της Ολλανδίας με την Τουρκία βρίσκονται στο ναδίρ. Το περασμένο Σάββατο η Τουρκία κάλεσε τον Ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για την επικείμενη ψηφοφορία για το ζήτημα της σφαγής των Αρμενίων. Στις αρχές Φεβρουαρίου η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Άγκυρα.


Πέρσι τον Μάρτιο η Ολλανδία απαγόρευσε σε δύο Τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Ρότερνταμ πριν από το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.


Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, το πρακτορείο Reuters μετέδιδε ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ψηφοφορία.




σύνδεσμος φιλολόγων ν. δράμας

ελλαδα λετονια εισιτηρια

μαρτιν μπλανκο
ελλαδα λετονια εισιτηρια
ελλαδα λετονια εισιτηρια

Πιο συγκεκριμένα, αυτές είναι οι εξής:


σκεφτομαι εννοια

1) Κέντρα Υγείας σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους και πολυδύναμα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας στα μεγάλα αστικά κέντρα.


2) Τοπικά Δίκτυα ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.


3) Έμφαση στην πρόληψη.


4) Ευρεία χρήση της Τηλεϊατρικής, με ολοκλήρωση του Εθνικού Δικτύου και e-health υπηρεσίες.


5) Σύσταση ειδικών κέντρων για την διαχείριση χρόνιων Νοσημάτων (διαβήτης, υπέρταση, χρόνια αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κλπ).


6) Μείωση της συμμετοχής των πολιτών στα Φάρμακα (και αντίστοιχη αναπροσαρμογή του σχετικού πλαφόν) με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό μείωσης για χαμηλόμισθους/χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση της εισφοράς για υγεία στις επικουρικές Συντάξεις.


7) Νέο σύστημα στην συνεχή Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση των ιατρών υπό τον έλεγχο του ΚΕΣΥ και στην εξειδίκευση τους, με στόχο να μείνουν στην χώρα οι υψηλής ποιότητας νέοι γιατροί που σήμερα φεύγουν στο εξωτερικό.


8) Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και τη πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.


9) Αδιάβλητη διαδικασία επιλογής στελεχών στο ΕΣΥ. Δημόσιες Προκηρύξεις με διαφανή κριτήρια.


10) Αποκέντρωση του Συστήματος.


Η κ. Γεννήματα αναφερόμενη στα σημαντικά προβλήματα του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας Υγείας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το ΕΣΥ μετατρέπεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε ένα προνοιακό σύστημα κι όλα γίνονται θυσία για το υπερπλεόνασμα, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.


Επέκρινε και τη ΝΔ καθώς «διαμορφώνει μια αντίληψη απελευθέρωσης της αγοράς υγείας που, με τον τρόπο που περιγράφεται, υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος και αναιρεί την αρχή της καθολικής κάλυψης. Η διάλυση του ΕΣΥ από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη βολεύει απολύτως. Η μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα β' κατηγορίας, εξυπηρετεί τα σχέδια της για περικοπή των δημόσιων δαπανών και αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών. Η μετακύληση του κόστους στους πολίτες πλήττει κυρίως τους αδύνατους, δημιουργεί αποκλεισμούς».



ελλαδα λετονια εισιτηρια

φωτογραφιες λουλουδια

πιτσαρια θεσσαλονικη κεντρο
elsa let it go karaoke

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:


φωτογραφιες λουλουδια

Αττική


καιρός: γενικά αίθριος.


άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη


καιρός: γενικά αίθριος.


άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


καιρός: αίθριος. πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.


άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 20 έως 33 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.


άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.



φωτογραφιες λουλουδια
φωτογραφιες λουλουδια

τελειοποιω

τελειοποιω

Ο Puron Johnston είχε μόλις αποχωρήσει από το Πανεπιστήμιο της Κοαχίλα και έβγαζε μία φωτογραφία με μία γυναίκα, όταν ο δράστης τον πλησίασε από πίσω και τον πυροβόλησε το κεφάλι.


number one for me maher zain mp3

τελειοποιω

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου και, όπως έγινε γνωστό, ο Johnston είχε μόλις βγει από ένα πολιτικό ντιμπέιτ με τρεις «αντιπάλους» του, ενόψει των εκλογών στη χώρα.


Σε βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της περιοχής έχει καταγραφεί όλο το αιματηρό περιστατικό.


Ο δράστης είναι ένας γενειοφόρος άντρας που καθόλη τη διάρκεια της συνομιλίας του Johnston με την γυναίκα που τον προσέγγισε περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία.


Όταν ο πολιτικός αποσπάται και συγκεντρώνεται στη selfie, τότε ο δράστης τον πυροβολεί και φεύγει από το σημείο.


Ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο σημείο για τον να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως, δυστυχώς, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.



τελειοποιω
ψυλλοι στον κηπο

εξετασεις ασκουμενων κυπρος

καιροσ στο λιβαδι παρνασσου
εξετασεις ασκουμενων κυπρος

Έξι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ερώτηση τους στη Βουλή, προς τους κ. κ. Καμμένο και Κοτζιά, επικαλούνται δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν, όπως αναφέρουν πολλές πτυχές της υπόθεσης και σημειώνουν πως είναι απορίας άξιο το γεγονός, ότι η κυβέρνηση προχώρησε, εσπευσμένα μάλιστα, στην υπογραφή της εν λόγω δήθεν Διακρατικής Συμφωνίας με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε, εμφανίζεται παράλληλα και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας για το ίδιο αμυντικό υλικό.


τηλέφωνο πρόνοιας θεσσαλονίκης

εξετασεις ασκουμενων κυπρος

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, σύμφωνα με τη ΝΔ, από την υπογραφή της εν λόγω δήθεν Διακρατικής Συμφωνίας έπρεπε να απαντηθούν άμεσα καθώς από τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Υπουργός Άμυνας τις προηγούμενες ημέρες είναι προφανές δια γυμνού οφθαλμού τα κάτωθι:



  • Δεν φέρουν νόμιμες επικυρώσεις, αλλά πρόκειται για απλά φωτοαντίγραφα έγγραφα της αλλοδαπής που δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από την Ελληνική Διοίκηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

  • Εξουσιοδοτούν αλλοδαπό υπήκοο γεγονός που σύμφωνα με ειδικούς δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας, ιδίως όσον αφορά τη διεθνή εκπροσώπηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

  • Αναγράφουν ημερομηνία σε Γρηγοριανό Ημερολόγιο ενώ είναι γνωστό ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιεί το ισλαμικό σεληνιακό ημερολόγιο Χίζρι από το 1932.

  • Υπογράφονται από αναρμόδιο Αξιωματικό της Αεροπορίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ενώ το αμυντικό υλικό των 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών προορίζεται για τον Στρατό Ξηράς της εν λόγω Χώρας, σύμφωνα με τη δήθεν Διακρατική Συμφωνία.

  • Το έγγραφο το οποίο έχει προσκομιστεί από τον κ. Υπουργό Άμυνας για τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο είναι σαφές ότι δεν τον εξουσιοδοτεί να υπογράψει, αλλά να διαπραγματευτεί την εν λόγω Συμφωνία ως Εκπρόσωπος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

  • Η περιβόητη δήθεν Διακρατική Συμφωνία υπεγράφη όχι στην Έδρα του Ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, αλλά στη Θεσσαλονίκη.


Την ερώτηση υπογράφουν ο Τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας, ο Τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος και οι βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης, Σταύρος Καλαφάτης, Σίμος Κεδίκογλου και Σάββας Αναστασιάδης.



εξετασεις ασκουμενων κυπρος

εικονες χιονισμενου τοπιου

λιουδακης επιπλα λαρισα
εικονες χιονισμενου τοπιου

«Οι λόγοι της συντριβής της πτήσης MH370 δεν μπορούν να καθοριστούν με βεβαιότητα, έως ότου βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους» ανέφερε στην έκθεσή της η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας και Μεταφορών και πρόσθεσε:



Είναι αδιανόητο και κοινωνικά απαράδεκτο για τη σύγχρονη ιστορία της αεροπορίας να χάνεται ένα μεγάλο αεροσκάφος και να μην γνωρίζουμε τι συνέβη.



Η εξαφάνιση του Boeing 777 στις 8 Μαρτίου 2014, με 239 επιβάτες, που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αεροπορίας.


Η έκθεση της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Μεταφορών που δημοσιεύθηκε σήμερα αναφέρει λεπτομερώς τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι εδώ και 1.046 ημέρες για την ανεύρεση του αεροπλάνου στον Ινδικό Ωκεανό. Περιλαμβάνει επιστημονικές αναλύσεις δορυφορικών εικόνων και θαλάσσιων ρευμάτων.


Ωστόσο το αεροπλάνο δεν εντοπίστηκε παρόλο που λόγω των υποβρύχιων ερευνών το σημείο όπου κατέπεσε έχει περιοριστεί.


«Είμαστε βαθιά λυπημένοι που δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε το αεροσκάφος. Και τις 239 ψυχές που λείπουν» σημειώνεται στην έκθεση.



εικονες χιονισμενου τοπιου
εικονες χιονισμενου τοπιου
κρητικη μαντιναδα για την αγαπη

λιποδιαλυτες για γυναικες αποτελεσματα

λιποδιαλυτες για γυναικες αποτελεσματα

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφερόταν πως την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός και ο στενός συνεργάτης του Νίκος Παππάς μετέβησαν στο σπίτι του υπουργού Άμυνας για να συζητήσουν επί μίας σειράς θεμάτων.


νεφρα υπερηχος

λιποδιαλυτες για γυναικες αποτελεσματα

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, ήταν και το Σκοπιανό, που δημιούργησε ιδιαίτερη ένταση στην συζήτηση. Ένας έντονος καυγάς ξέσπασε μεταξύ των τριών με τον Πάνο Καμμένο να προειδοποιεί τον πρωθυπουργό πως δεν θα διστάσει να τα κάνει «όλα λίμπα» και να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.


Σχολιάζοντας τις παραπάνω πληροφορίες ο Νίκος Παππάς κάνει λόγο για μία «κατά φαντασίαν συνάντηση», διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπήρξε.


Ειδικότερα γράφει: «Κατά φαντασίαν συνάντηση από τον κατά φαντασίαν «Φιλελεύθερο» του κ. Μητσοτάκη. Τα μόνα ‘εκρηκτικά ραντεβού’ που απασχολούν αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη είναι αυτά της Novartis με τα στελέχη της ΝΔ».



Κατά φαντασίαν συνάντηση από τον κατά φαντασίαν «Φιλελεύθερο» του κ. Μητσοτάκη. Τα μόνα «εκρηκτικά ραντεβού» που απασχολούν αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη είναι αυτά της Novartis με τα στελέχη της ΝΔ. pic.twitter.com/fS2XogZHsB

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 19 Μαρτίου 2018


λιποδιαλυτες για γυναικες αποτελεσματα
νίκος βέρτης θύμωσε απόψε η καρδιά στιχοι

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

βολγα αυτοκινητο

Ο Ερντογάν που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, αναφέρθηκε και στη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.


κινώ γη και ουρανό ερμηνεία

βολγα αυτοκινητο

βολγα αυτοκινητο

«Οι ΗΠΑ έχουν χάσει τον ρόλο του μεσολαβητή στη Μέση Ανατολή, μετά την απόφασή τους να μεταφέρουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε, σε ομιλία του στη βρετανική δεξαμενή σκέψης Chatham House, προσθέτοντας πως:



Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να αισθανόμαστε πως βρισκόμαστε στις σκοτεινές ημέρες προ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.





βολγα αυτοκινητο
γερμανια συνορα προσφυγες

μπομπα με ψωμι του τοστ

μπομπα με ψωμι του τοστ
μπομπα με ψωμι του τοστ

Κρατούσαν στα χέρια τους γιαπωνέζικου τύπου σπαθιά κατάνα και απειλούσαν ακόμη και ιδιοκτήτες περιπτέρων.


σκαμπο πρακτικερ

κουσαντασι

μπομπα με ψωμι του τοστ

Μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας έχουν ταυτοποιήσει 70 ληστρικές επιθέσεις της σπείρας, ενώ στο αρμόδιο τμήμα, που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, φτάνουν από χθες πολίτες οι οποίοι θέλουν να δουν φωτογραφίες των συλληφθέντων μήπως και αναγνωρίσουν τους δράστες που τους επιτέθηκαν.


Η συμμορία των Ρομά απαρτίζεται από 10 άτομα, που ήταν ιδιαίτερα σκληρά με τα θύματα τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, εκτός από τα σπαθιά κατάνα, οι κακοποιοί έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να ληστεύουν ακόμα και με την απειλή σιδερόβεργας!




Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

μορια νηπιαγωγων 2017

μινωική γραμμική α
μορια νηπιαγωγων 2017

Η Ελλάδα θα λάβει τα για το ταμειακό μαξιλάρι ασφαλείας και την ελάφρυνση του χρέους.


επιδιορθωσεις ρουχων νεος κοσμος

μορια νηπιαγωγων 2017

μορια νηπιαγωγων 2017

Η γερμανική βουλή συμφώνησε επίσης να αναβληθεί η έναρξη αποπληρωμή των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για άλλα δέκα χρόνια.


Την Πέμπτη 5 Ιουλίου, θα συζητηθεί στην ολλανδική Βουλή το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η εκταμίευση των δόσεων που συνδέονται με αυτή και οι αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου για το ελληνικό χρέος.




ελενη καρβελα δημοσιογραφος

Μιλώντας στην ιστορική επέτειο απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού από τον τουρκικό ζυγό στις 17 Αυγούστου του 1881 τόνισε πως, «τα κάθε είδους σύνορα της Ελλάδας - που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - με τις επακόλουθες συνέπειες μεταξύ άλλων και για την υφαλοκρηπίδα, την αιγιαλίτιδα ζώνη και την ΑΟΖ, είναι επακριβώς καθορισμένα. Είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να τα υπερασπιστούμε και εν ονόματι της Ιστορίας μας, αλλά και εν ονόματι της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


toronto sun entertainment

ελενη καρβελα δημοσιογραφος

ελενη καρβελα δημοσιογραφος

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε για πολλοστή φορά πως «ειδικώς προς την φίλη και γείτονα Τουρκία: Στηρίζουμε σταθερά την Ευρωπαϊκή της προοπτική. Όμως ο προσανατολισμός της αυτός έχει μια αυτονόητη, θεσμική και πολιτική, προϋπόθεση. Ήτοι τον πλήρη σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό τους. Επομένως, και τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947».


Επομένως, σε αυτή την κατεύθυνση, «κάθε είδους συμπεριφορές ή δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας που αμφισβητούν κάθε πτυχή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν το κύρος της στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας και θέτουν φραγμούς στην Ευρωπαϊκή της προοπτική, οδηγώντας έτσι στην απομόνωση της με δική της, αποκλειστικώς, ευθύνη» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


«Η Ελλάδα συμπεριφέρεται στην διεθνή πολιτική ζωή με απόλυτο σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό τους. Είναι δύναμη που εργάζεται για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη τόσο στην εγγύς περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πλην, όμως, εάν χρειασθεί, εμείς, οι Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας, που αποτελούν και σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την αυτονόητη αυτή αλήθεια γνωρίζουν, άλλωστε, άριστα, τόσο οι φίλοι μας, όσο και οι εχθροί μας», ξεκαθάρισε ο κ. Παυλόπουλος.



ελενη καρβελα δημοσιογραφος
φεκ μονιμοποιησης εποπ 2014

ιδιωτικό κτεο καβάλας

πανι σκιασης αυτοκινητου
ιδιωτικό κτεο καβάλας
ιδιωτικό κτεο καβάλας

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην αλλοίωση των καταχωρημένων συναλλαγών στις ασφαλείς φορολογικές ταμειακές μηχανές νέων προδιαγραφών. Βρίσκεται στην αποφυγή έκδοσης αποδείξεων, στις «απλές χειρόγραφες» αποδείξεις που εκδίδονται στην λιανική και στα «απλά χειρόγραφα» ή ακόμα και στα μηχανογραφικά «χωρίς καμιά διασφάλιση» Τιμολόγια ή Δελτία Αποστολής που εκδίδονται στην χονδρική και μπορούν να αλλοιωθούν εκ των υστέρων χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες».


ιδιωτικό κτεο καβάλας

Μάλιστα η Ένωση τονίζει ότι από το «2013 που στη χώρα μας διατίθενται φορολογικές ταμειακές μηχανές νέων προδιαγραφών (άνω του 50% των υφιστάμενων σήμερα ταμειακών μηχανών), δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα παραποίησης καταχωρημένων συναλλαγών σε αυτές».


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση


«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα και αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που αναφέρονται στην μεταφορά τεχνογνωσίας από το Γερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στην Ελλάδα σχετικά με την «εφαρμογή ενός μηχανισμού στις φορολογικές ταμειακές μηχανές», ο οποίος θα τις καθιστά ασφαλείς και «θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια επέμβασης σε αυτές και διαγραφής των συναλλαγών στο τέλος της ημέρας», έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:


Από το 2013, που στη χώρα μας διατίθενται φορολογικές ταμειακές μηχανές νέων προδιαγραφών (άνω του 50% των υφιστάμενων σήμερα ταμειακών μηχανών), δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα παραποίησης καταχωρημένων συναλλαγών σε αυτές. Και δεν πρόκειται να καταγραφεί ποτέ κάτι τέτοιο, γιατί η «ανακάλυψη του Βρανδεμβούργου», είναι ένα μέρος των υποχρεωτικών τεχνικών προδιαγραφών όλων των ταμειακών μηχανών, που από το 2013 διατίθενται στην ελληνική αγορά.


Πιο συγκεκριμένα, επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών το 2010, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου, ειδικοί επιστήμονες Μετσόβιου Πολυτεχνείου και φορείς της αγοράς, αφού έλαβε υπόψιν της όλες τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, κατέληξε σε πόρισμα όπου καθόριζε τις νέες τεχνικές προδιαγραφές των ταμειακών μηχανών.


Οι προδιαγραφές αυτές, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενσωματώθηκαν με την ΠΟΛ.1220, στο ελληνικό φορολογικό δίκαιο το 2012 και επικεντρώνονται κυρίως σε τρεις κατευθύνσεις :


α) Την απόλυτη διασφάλιση της καταγραφής κάθε απόδειξης, άμεσα με την έκδοσή της, σε δύο διαφορετικά αποθηκευτικά μέσα και την αποθήκευση των δεδομένων της απόδειξης σε τρίτο απαραβίαστο αποθηκευτικό μέσο.


β) Την διασφάλιση του απαραβίαστου του φορολογικού μικροκώδικα και των αποθηκευμένων δεδομένων.


γ) Την υποχρεωτική δυνατότητα των ταμειακών μηχανών, να «επικοινωνούν» με τις κεντρικές πληροφοριακές υποδομές του TAXIS, μέσω internet (ADSL ή GPRS σύνδεσης) με τη χρήση ασφαλών πρωτοκόλλων (SSL/TLS 1).


Παράλληλα με την θεσμοθέτηση των τεχνικών προδιαγραφών, το 2013, κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε στις πληροφοριακές υποδομές της Γ. Γ.Π. Σ., Server με εφαρμογή λογισμικού κατάλληλη για την συλλογή, καταχώρηση και επεξεργασία των συναλλαγών των φορολογικών ταμειακών μηχανών. Ο συγκεκριμένος server είναι σε θέση να δεχτεί καθημερινά, συναλλαγές και δεδομένα από τουλάχιστον 1.000.000 επιχειρήσεις. Στην πιλοτική λειτουργία του Server και με την εθελοντική συμμετοχή κάποιων επιχειρήσεων, έχουν συγκεντρωθεί ήδη σχεδόν 3.000.000 συναλλαγές.




υπερβολικη ντοπαμινη

τριζοντες ηχοι

τριζοντες ηχοι

Η Γερουσία των ΗΠΑ επικύρωσε την πρόσληψη του Πομπέο και λίγες ώρες αργότερα, αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου και ύστερα η ίδια η προεδρική οικία, δημοσίευσαν δύο φωτογραφίες από το μυστικό τετ-α-τετ.


εργαζομενοι ταχυδρομικου ταμιευτηριου

τριζοντες ηχοι

τριζοντες ηχοι

«(Ο Πομπέο) θα κάνει εξαιρετική δουλειά, βοηθώντας τον πρόεδρο στις προσπάθειες αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου», ανέφερε η Σάρα Σάντερς στην ανάρτησή της, ενώ στο tweet του Λευκού Οίκου σημειώνεται: «Μόλις δημοσιεύτηκαν. Φωτογραφίες από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Βόρεια Κορέα».




Great to have Secretary Pompeo confirmed. He will do an excellent job helping @POTUS lead our efforts to denuclearize the Korean Peninsula. (photos from previously confirmed Easter weekend trip) pic.twitter.com/o4RNDKVmah

— Sarah Sanders (@PressSec) 26 Απριλίου 2018


ρανια θρασκια πρωινο

μαζεμα ελιας γλυφαδα

τα πιο αιωνοβια δεντρα

Στη Σύνοδο συμμετέχουν ο πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ο πρωθυπουργός της Ιταλικής Δημοκρατίας, Πάολο Τζεντιλόνι, ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, Αντόνιο Κόστα.


γλωσσα κοψιματα

μαζεμα ελιας γλυφαδα

μαζεμα ελιας γλυφαδα

Οι εργασίες της Συνόδου ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τις κοινές δηλώσεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της Συνόδου (σε ώρες Ελλάδας), έχει ως εξής:


12:30-12:45 Άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου (Centro Cultural de Belém)


13:00-14:45 Συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων


15:00-15:05 Οικογενειακή φωτογραφία


15:10-16:30 Γεύμα εργασίας


16:40-16:55 Κοινές δηλώσεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων


17:00 Αναχώρηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων



μαζεμα ελιας γλυφαδα

προβληματα volvo xc60

προβληματα volvo xc60
Σύμπραξη Kοινωφελών Ιδρυμάτων για την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών «Σημεία Στήριξης»

Τα αποτελέσματα του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» για τη στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντικτύπου προς όφελος ευάλωτων κοινωνικά ομάδων καθώς και η δημόσια πρόσκληση για τις χρηματοδοτήσεις του τρίτου κύκλου του Προγράμματος, παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 22 Μαρτίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο παρουσία εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών.


προβληματα volvo xc60

προβληματα volvo xc60

Κατά τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος (2017/2018), 4 κοινωφελή ιδρύματα συνεργάστηκαν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν 19 δράσεις διάρκειας έως 12 μηνών με ποσό έως €5.000 έκαστη, οι οποίες υλοποιήθηκαν από μικρού και μεσαίου μεγέθους οργανώσεις της ΚτΠ σε τρεις θεματικές, ως ακολούθως: 8 δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης ατόμων με αναπηρία με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, 8 δράσεις υποστήριξης ατόμων Τρίτης Ηλικίας με χρηματοδότηση του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος και 3 δράσεις υποστήριξης οργανισμών παιδικής προστασίας με χρηματοδότηση του κοινωφελούς οργανισμού Hellenic Hope.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Παράλληλα, οι επιλεγείσες οργανώσεις συμμετείχαν δωρεάν σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω του Social Dynamo. Το Social Dynamo είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του Δήμου Αθηναίων, που στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της Κοινωνίας των Πολιτών, με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση.

Οι 19 δράσεις υλοποιήθηκαν σε 7 διαφορετικούς νομούς της Ελλάδας με τον συνολικό αριθμό ωφελούμενων του προγράμματος να ξεπερνά τους 8.700, ενώ οι οργανώσεις ενδυναμώθηκαν μέσα από 30 εκπαιδευτικές δραστηριότητες και 136 ώρες mentoring από το Social Dynamo.

Το Πρόγραμμα κάλυψε ένα ευρύ φάσμα δράσεων από καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές κοινωνικής ενσωμάτωσης ΑμεΑ και πρότυπα διαγενεακά προγράμματα για ηλικιωμένους και παιδιά μέχρι πρωτοβουλίες πρόληψης κοινωνικής θυματοποίησης παιδιών.

Στον τρίτο κύκλο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης» (2018/2019) αυξάνεται ο αριθμός των υποστηριζόμενων δράσεων σε 24 καθώς θα συμμετέχουν, επίσης, ως χρηματοδότες, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη.

Η σχετική δημόσια πρόσκληση απευθύνεται σε ελληνικά, μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, καθώς και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μόνο ηλεκτρονικά, έως και τις 31 Μαΐου 2018, εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης» καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις της νέας δημόσιας πρόσκλησης, είναι διαθέσιμες στη σελίδα του Προγράμματος στο Facebook.



κοντα κοκκινα νυχια
ηλεκτρικα υποστρωματα πρακτικερ

ευβοια ερετρια grand bleu hotel

ευβοια ερετρια grand bleu hotel

Νίκησε με 6-3 και 6-3, παίρνοντας τη ρεβάνς από την 37χρονη θρυλική Αμερικανίδα, για τον χαμένο τίτλο του 2016 στο ίδιο γήπεδο. Ο τίτλος είναι ο πρώτος για την Κέρμπερ στο βρετανικό Open και συνολικά τρίτος σε Grand Slam τουρνουά, μετά το Australian Open και το US Open, το 2016.


ευβοια ερετρια grand bleu hotel

ευβοια ερετρια grand bleu hotel

Η 30χρονη Γερμανίδα έκανε μία από τις καλύτερες (αν όχι την καλύτερη) εμφανίσεις της καριέρας της απέναντι στη Σερένα, που ήταν μάλιστα το φαβορί του τελικού, στερώντας από τη Γουίλιαμς τον 24ο Grand Slam τίτλο στην τεράστια αθλητική διαδρομή της.


Η Κέρμπερ άγχωσε την αντίπαλό της, την οδήγησε σε πολλά λάθη έχοντας απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα στην άμυνα, ενώ ταυτόχρονα έβγαζε μια εντυπωσιακή επιθετικότητα.


Να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα κατόρθωσε να κάνει τέσσερις φορές break στο σερβίς της Γουίλιαμς, τις τρεις στο πρώτο σετ! Κι ενώ μια πτώση του ρυθμού της θα ήταν λογική, η Κέρμπερ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και με ακόμη ένα «σπάσιμο» στο σερβίς της αντιπάλου της έφτασε στη νίκη και το πρώτο Γουίμπλεντον της καριέρας της, τελειώνοντας τον αγώνα στο πρώτο match point που είχε.



διευθυνση φυσικης αγωγης θεσσαλονικη
φωτεινή σκοπούλη

σιδηροδρομοι ελλαδα

σιδηροδρομοι ελλαδα
σιδηροδρομοι ελλαδα

Η έκπτωση που θα προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών θα χορηγηθεί αναδρομικά στον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό.


κοιμησου παιδι μου απο ποια ηλικια

σιδηροδρομοι ελλαδα

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη ρύθμιση αυτή, μέσω της έκπτωσης της τάξεως των 42 ευρώ/MWh στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που θα ισχύει για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, επιδιώκεται η ενίσχυση των οικιακών καταναλωτών των εν λόγω περιοχών και η βελτίωση των όρων διαβίωσης και της ποιότητας ζωής τους, λόγω της ρύπανσης που προκαλεί η δραστηριότητα της λιγνιτικής εξόρυξης και ηλεκτροπαραγωγής.


Παράλληλα, υπολογίζεται ότι η έκπτωση των 42 ευρώ/MWh αντιστοιχεί σε έκπτωση της τάξης του 27% στο σύνολο του λογαριασμού (ή 45% επί του ανταγωνιστικού τιμολογίου της ΔΕΗ) για καταναλώσεις έως 1.600 KWh το τετράμηνο, που είναι η κατανάλωση ενός μέσου νοικοκυριού.


Εκτιμάται ότι από την εφαρμογή του μέτρου θα ωφεληθούν συνολικά πάνω από 140 χιλ. νοικοκυριά (133 χιλ. στη Δ. Μακεδονία και 8 χιλ. στο Δήμο Μεγαλόπολης).


Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μαξιλάρι ασφαλείας 5%, ώστε να καλυφθούν περιπτώσεις αύξησης της κατανάλωσης και νέων συνδέσεων τα επόμενα χρόνια.


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι



αντισηπτικο για πονολαιμο

βαβά

βαβά

Σύμφωνα με την αστυνομία και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από έξαρση ληστειών σε βάρος πολιτών, οι οποίοι περπατούσαν στην Πανεπιστημιούπολη, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 26 Ιανουαρίου, οι δράστες πλησίασαν 20χρονο αλλοδαπό και προσπάθησαν να τον ληστέψουν.


βαβά

Ο νεαρός, όμως, αντιστάθηκε και τότε αστυνομικοί της ειδικής ομάδας που περιπολούσαν αντιλήφθηκαν τους δράστες, τους καταδίωξαν και τους ακινητοποίησαν.


Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες, τις τελευταίες ημέρες, μαζί με ακόμη έναν συνεργό τους ο οποίος αναζητείται, εντόπιζαν τα θύματά τους μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς, είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριού τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.


Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σουγιάς, κατσαβίδι, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα πορτοφόλι και άλλα κλεμμένα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, ενώ τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες.


Σημειώνεται, ότι ο ο 34χρονος είχε συλληφθεί και άλλη φορά για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 36χρονος για κλοπές, ναρκωτικά και παράνομα παιχνίδια.


Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.


Με αφορμή το περιστατικό, το ΕΚΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως η Σύγκλητός του έχει εγκρίνει για τη φύλαξη του Πανεπιστημίου τρεις πηγές χρηματοδότησης, ώστε αφενός να παρέχονται με επάρκεια οι υπηρεσίες φύλαξης και αφετέρου να ανταπεξέλθει στην μείωση του τακτικού προϋπολογισμού για τα λειτουργικά του έξοδα κατά 75% από το 2010:



  • Φύλακες και εποχούμενη περιπολία εντός της Πανεπιστημιούπολης από ανάδοχο εταιρεία με ετήσιες δαπάνες από τον τακτικό προϋπολογισμό που ανέρχονται περίπου στο 1.700.000 ευρώ για το 2017 και αντίστοιχο ποσό για το 2018, ενώ για το 2019 και 2020 έχει ζητηθεί από το υπουργείο η αύξηση του εν λόγω κονδυλίου σε 2.500.000 ευρώ, συνεχίζει το ΕΚΠΑ.

  • Μόνιμο προσωπικό και προσωπικό αορίστου χρόνου των κλάδων των φυλάκων, νυχτοφυλάκων και επιστατών, που μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και εποχούμενη περιπολία στην Πανεπιστημιούπολη με δεύτερο όχημα, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου, το οποίο κινείται με ίδιους πόρους του.

  • Επιστάτες και επιμελητές κτηρίων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι προσλαμβάνονται μετά από δημόσια πρόσκληση και αμείβονται από τα ταμειακά διαθέσιμα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Ταυτοχρόνως, όπως συμπληρώνει το ΕΚΠΑ:


Υπάρχει ο κατά το δυνατόν φωτισμός του περιβάλλοντος χώρου, όταν η ετήσια δαπάνη στη ΔΕΗ και τα δημοτικά τέλη για όλο το Πανεπιστήμιο είναι της τάξης των 5.000.000 ευρώ, με συνολική κρατική επιχορήγηση για τις λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΠΑ μόλις 9.500.000 ευρώ (η οποία δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των λογαριασμών της ΔΕΗ, της φύλαξης και της καθαριότητας)».


Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, μεγάλο ποσοστό των λειτουργικών δαπανών της εκπαίδευσης, ύψους άνω των 6.000.000 ευρώ ετησίως, καλύπτεται από επιχορηγήσεις και έσοδα που η Διοίκηση του ΕΚΠΑ επιτυγχάνει, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ και οι εργαζόμενοί του δημιουργούν.



βαβά
σύνθετες λέξεις με το έργο
τι σημαινει ειδεχθες