Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

κέικ λεμόνι χωρίς αυγά

κέικ λεμόνι χωρίς αυγά
κέικ λεμόνι χωρίς αυγά
κέικ λεμόνι χωρίς αυγά

Όπως είπε ένας από αυτούς τους αξιωματούχους, Αμερικανοί συνάδελφοί του το λένε ανοιχτά από χθες βράδυ.


ποσες μερες μετα την εμβρυομεταφορα η χοριακη

Μάλιστα ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης, ανέφερε ότι από την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία το είχαν σίγουρο καθώς ο νέος επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, τους είχε αποκλείσει κάθε άλλη πιθανότητα. Όπως είπε επί λέξει ο διπλωμάτης: «Τους το έκανε σαφές ότι [η συμφωνία] είχε τελειώσει».


Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε, εδώ και καιρό, με κάθε τρόπο καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει τη συμφωνία - η οποία προβλέπει ότι σε αντάλλαγμα των περιορισμών που τίθενται στο διαφιλονικούμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αίρονται οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον του - επιχειρηματολογώντας ότι αφήνει απέξω το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν όπως και την εμπλοκή της Τεχεράνης στους πολέμους της Συρίας και της Υεμένης, ενώ δεν την εμποδίζει εις το διηνεκές από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.


Απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία σημαίνει ότι αυτές θα μπορούν πλέον να επαναφέρουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν, αλλά να επιβάλλουν κι άλλες. Ωστόσο, η εκτίμηση είναι ότι ο Τραμπ θα προχωρήσει σταδιακά. Δηλαδή, θα επαναφέρει μέρος των κυρώσεων, και συγκεκριμένα αυτές που εμπίπτουν στο χρονοδιάγραμμα το οποίο λήγει το ερχόμενο Σάββατο 12 Μαΐου. Τον Ιούλιο είναι η επόμενη λήξη χρονικού πλαισίου.


IRAN-BUSHEHR.jpgO πυρηνικός σταθμός στο Μπουσέρ, 1200 χλμ νοτίως της Τεχεράνης - REUTERS



οι φιλοι του παντελη παντελιδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου